Les aerolínies alerten que els vols seran almenys un 50% més cars si s’imposa la distància social als avions "Els viatges de baix cost s'hauran acabat", avisa IATA

ACN Brussel·les .- Les aerolínies alerten que els vols seran almenys un 50% més cars si s’imposa la distància social als avions per poder tenir “un mínim de benefici”. L’Associació Internacional de l’Aviació creu que els avions haurien de deixar buits almenys una tercera part dels seients als avions per garantir aquesta distància de seguretat. És a dir, el seient del mig a cada fila. “Els viatges de baix cost s’hauran acabat”, ha avisat aquest dimarts el seu director general Alexandre de Juniac. El lobby de les aerolínies reclama als governs mesures harmonitzades per garantir la seguretat del transport aeri quan s’aixequin les restriccions pel covid-19.
Juntament amb l’OMS i altres organitzacions internacionals, les aerolínies estan treballant aquesta setmana en les seves recomanacions per reactivar els viatges.

Des d’IATA veuen amb bons ulls l’ús de mascaretes i guants o la limitació de l’equipatge en cabina com a mesures per restaurar la confiança entre els passatgers “sempre que tinguin el vistiplau de les autoritats sanitàries”.

Tot i això, el lobby de les aerolínies admet que si les mesures són “molt exigents” impactarà en “l’eficiència de les operacions”, un factor molt important especialment per les companyies de baix cost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.