L’Associació de Festivals de Música demana “flexibilitzar la normativa” a l’Estat per garantir la seva supervivència El sector avisa que la situació actual pot comportar la "suspensió massiva" de festivals i espectacles l'estiu del 2020

Foto: Rafa Raga
ACN Barcelona .- L’Associació de Festivals de Música ha demanat al govern espanyol flexibilitzar la normativa per poder assegurar la seva supervivència. En un comunicat, el sector ha reclamat als Ministeris de Cultura i Consum una revisió del contracte d’adquisició i prendre com a exemple les mesures de països com Alemanya, Bèlgica o Itàlia. Algunes de les mesures que destaquen són un sistema de vals substitutoris per fer servir fins el 2021 (Alemanya), un pla de tarifes d’entrades per la crisis i una campanya pública per comunicar beneficis i sistemes de validesa de l’entrada que incentiva el públic a mantenir-la (Holanda) o un sistema de flexibilització de la devolució (Itàlia).

El sector avisa que la situació actual pot comportar la “suspensió massiva” de festivals i espectacles l’estiu del 2020 i creu que “es posa en risc” la resta de l’any davant la “impossibilitat” de reprogramar els esdeveniments.

A la nostra illa es podrien veure afectats -de fet alguns com el Festival Internacional de Jazz Obert, ja s’hi veu- els festivals de música d’estiu de Joventuts Musicals de Ciutadella i Maó; el Festival Pedra Viva;  així com les programacions del Teatre Principal de Maó i les que s’estaven gestant per al Teatre des Born de Ciutadella.

Així, es permetria als usuaris que decideixin mantenir l’entrada fins a nova data o canviar-la per algun altre espectacle quan sigui possible a través d’aquest val substitutori. En cas de no ser possible, es retornaria l’import. Segons l’associació, les mesures no requereixen fons públics i permeten als promotors “absorbir el gran cop econòmic”.

“Si no es prenen les mesures adequades, els festivals quedaran en una clara inferioritat competitiva respecte a la resta de festivals europeus i Espanya podria convertir-se en el primer país sense festivals”, adverteixen. A més, també avisen que la situació no només afecta les empreses, sinó també els consumidors perquè podrien no recuperar l’import de les entrades si hi hagués situacions de fallida.

El sector remarca que els esdeveniments musicals generen un impacte econòmic superior als 500,5 MEUR, ocupen 45.284 treballadors i generen una assistència global de 3.108.566 persones. Alerten que la situació suposarà “milions d’euros en pèrdues en dos mesos, a banda de les pèrdues vinculades a activitats relacionades, que creuen que poden ser de 1.000 MEUR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.