Els ministres de Turisme de la UE reclamen incloure el sector “entre les prioritats” del pla per rellançar l’economia Els ministres dels 27 aposten per "harmonitzar" les decisions sobre el reemborsament de paquets de viatges

ACN Brussel·les .- Els ministres de Turisme de la Unió Europea aposten per incloure el sector “entre les principals prioritats” del pla de reconstrucció de l’economia després de la crisi per la covid-19 amb l’objectiu de pal·liar els efectes del “descens immens i inesperat de la demanda”. En una reunió per videoconferència, els titulars de Turisme han constat la necessitat “d’harmonitzar” les decisions sobre el reemborsament de paquets de viatges i han demanat a la Comissió Europea que treballi per donar “flexibilitat temporal” i liquiditat als operadors turístics perquè hi hagi un “equilibri just entre els interessos dels operadors i els consumidors”.
A més, els ministres han destacat la necessitat de recollir informació sobre les mesures impulsades pel sector i “d’impulsar les millors pràctiques” arreu d’Europa. La Comissió Europea està treballant en un paquet econòmic per pal·liar els efectes econòmics de la covid-19, que inclou un fons de recuperació vinculat a un pressupost plurianual europeu ampliat.

El turisme representa el 10% del PIB de la Unió Europea i gairebé el 12% dels treballadors europeus estan ocupats en el sector turístic. A més, el turisme és la quarta categoria d’exportació de la Unió Europea, amb un consum que genera ingressos de més de 400.000 milions d’euros.

Espanya, França i Itàlia reclamen un pla de recuperació per al turisme

En el marc de la reunió per videoconferència, Espanya, França, Itàlia, Grècia, Portugal, Bulgària, Xipre, Malta i Romania han reclamat per carta que la reobertura de fronteres a la Unió Europea sigui “homogènia” i que s’estableixin “estàndards de seguretat comuns” per viatjar.

En el text conjunt, els nou estats han demanat un pla de recuperació del sector que tingui en compte les necessitats específiques d’algunes regions i illes i que “garanteixi la mobilitat” dins del bloc comunitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.