Actes 8 Març

Espanya, França i Itàlia reclamen un pla de recuperació pel turisme i la reobertura “homogènia” de fronteres Demanen fons "significatius" de la UE per al sector en una carta conjunta amb sis estats més de la UE

ACN Brussel·les .- Espanya, França, Itàlia, Grècia, Portugal, Bulgària, Xipre, Malta i Romania reclamen que la reobertura de fronteres a la UE sigui “homogènia” i que s’estableixin “estàndards de seguretat comuns” per viatjar. En una carta conjunta arran de la reunió de ministres de la UE sobre els problemes del turisme per la pandèmia de la covid-19, aquest grup de països demanen un pla de recuperació del sector que tingui en compte les necessitats específiques d’algunes regions i illes i que “garanteixi la mobilitat” dins la UE donant suport a les aerolínies. Per això, exigeixen que el futur programa de recuperació europeu destini “una quantitat significativa” de fons al sector turístic.
La Comissió Europea està dissenyant un paquet econòmic especial pel covid-19 que inclourà un fons de recuperació i l’ampliació del macropressupost de la UE. L’eurocomissari del Mercat Interior, Thierry Breton, va defensar la setmana passada que aquest paquet hauria de destinar el 20% de les ajudes al turisme.

Aquest grup d’estats reclamen que el pla de recuperació atorgui “ajudes directes” a les destinacions que són part de l’estratègia de diversificació del turisme, com les zones rurals.

“Hem d’establir mesures econòmiques per garantir la supervivència del teixit empresarial i els llocs de treball”, defensen.

Tot i demanar la reactivació homogènia dels viatges a la UE, aquest grup de països no ha concretat quan s’haurien d’aixecar les restriccions ni de quina manera creuen que el sector turístic hauria d’afrontar l’estiu.

Incerteses sobre l’estiu

El comissionat de Turisme del govern alemany, Thomas Bareiss, ha alertat als seus ciutadans que no podran anar a Espanya de vacances pel covid-19. En una entrevista a ZDF, Bareiss ha dit que és “més que improbable que es reprenguin ràpidament els viatges turístics a Espanya, Grècia o Turquia”. El mercat alemany és el segon que més turistes aporta a Espanya, amb més d’11 milions el 2019.

Les paraules del govern alemany se sumen així a les de l’ambaixador del Regne Unit a Madrid, Hugh Elliot, que ja va advertir que els britànics no podran anar a l’Estat de turisme “en els pròxims mesos”, i a les de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ha desaconsellat planejar les vacances d’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.