El caixer senyor i l’Ajuntament indulten les carotes “Mallorquins” i “Dandy” Les carotes de Pau Faner seràn subhastades per decisió del caixer senyor i el propi pintor

Les 6 carotes que havien de davallar el dia de Sant Joan capvespre al Pla per a romprer-se en els tradicionals jocs, seran exposades a Can Saura les setmanes properes a la festa i seràn subhastades per iniciativa del caixer senyor, Borja Saura, i de Pau Faner, autor de les mateixes.

Per altra banda, avui s’ha signat a l’Ajuntament de Ciutadella l’acord amb el caixer senyor per a la suspensió de les festes de 2020, i s’han donat a conèixer les dues carotes indultades, tal i com marca la tradició. Una és escollida pel caixer senyor, que ha estat la que porta per nom “Mallorquí”, mentres que l’Ajuntament ha indultat la que porta per nom “Dandi”.

Pau Faner va pintar, com marca la tradició, un total de 8 carotes. D’aquestes 6 són les que havien de davallar al Plan de Sant Joan i romprer-se en el joc de ses carotes, i dues quedaven en mans del caixer i de l’Ajuntament, que la destina al futur Museu de Sant Joan.

La resta de carotes realitzades per Pau Faner, portaven els noms de “Sa menorquina”, “Cavallet”, “Es fiet”, “Es mor”, “Es mexicano” i “Al·lota músic”.

Totes elles dins el camp de la pintura surrealista de Faner, que conjugava els personatges típics de la temàtica de les carotes, a més de la seva vertent d’escriptor on cada carota portava un escrit.

A la carota “Mallorquins” es pot llegir:

Es mallorquins son venguts/son venguts dematiners/fan la guitza a n’es caixers/qui gemega ja ha rebut.

Mentres que a la carota “Dandi” llegim:

Qui tingués la ventura/allà enmig de la mar gran/com tingué el comte Saura/ en el dia de Sant Joan.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.