Exceltur critica el pla de desconfinament perquè “impedeix que sorgeixi cap vertadera activitat turística” L'associació reclama un pla d'ajuts més "selectius i potents" per assegurar la "supervivència empresarial" i l'ocupació

ACN Barcelona .- Exceltur ha criticat el pla de desconfinament del govern espanyol perquè “impedeix que sorgeixi cap vertadera activitat turística”. L’associació ha assegurat que l’estratègia planteja “més confusió i dificultats a les existents”, ja que limita l’activitat interna en prohibir els desplaçaments entre províncies o acotar els aforaments dels establiments. L’entitat ha afirmat que el pla no està pensat per “facilitar” el reinici de les activitats turístiques i ha recordat que el sector té unes “peculiaritats pròpies”. Per retornar a l’activitat, Exceltur ha reclamat un pla d’ajuts “molt més selectius i potents” per assegurar la “supervivència empresarial” i l’ocupació en els subsectors, com el transport, l’allotjament o l’oferta complementària.
“El reinici de l’activitat turística no es pot contemplar com un procés gradual d’obertura d’espais subsectorials inconnexos, sinó com una cadena de valor integrada i coherent amb el posicionament desitjat per a cada destí”, ha manifestat l’associació a través d’un comunicat.

En aquest sentit, Exceltur ha destacat la necessitat de tenir disponibilitat en el transport, així com una oferta vinculada a l’oci. Així mateix, ha recordat la importància d’obrir els aeroports o disposar de criteris uniformes a la Unió Europea per permetre l’arribada de la demanda estrangera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.