El govern espanyol prepara un pla de recuperació del turisme Maroto assegura que l'executiu farà "el que calgui" perquè prengui embranzida després de la crisi del covid-19

ACN Madrid .- El govern espanyol prepara un pla de recuperació del turisme en quatre fases perquè el sector prengui embranzida després de rebre l’impacte de la crisi del covid-19. El pla, segons ha anunciat la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, durant la seva compareixença al Congrés, tindrà quatre àmbits d’actuació que inclouen, entre altres, una flexibilització dels ERTO. Maroto ha recordat que el president del govern espanyol ha promès que farà “el que calgui” per salvar el sector, el més perjudicat per l’impacte de la pandèmia i l’estat d’alarma.
Segons Maroto, el seu executiu ha recollit les aportacions del sector, línies aèries, i empreses d’oci nocturn. El pla tindrà quatre pilars. El primer és la seguretat sanitària. Segons Maroto es faran protocols adaptats a cada subsector del turisme.

El segon àmbit és el suport econòmic. Segons la ministra l’executiu aprovarà mesures destinades a empreses i a la protecció dels treballadors, amb reducció dels costos laborals i la “flexibilització dels ERTO i del seu finançament”, a més de mesures destinades als territoris.

El tercer àmbit d’actuació que contempla el pla és el coneixement turístic a través del desenvolupament d’un observatori que proporcioni dades sobre el sector. I el quart té a veure amb el posicionament del turisme com a destinació segura a través de campanyes de promoció.

Paral·lelament, Maroto ha recordat que l’Estat, juntament amb altres vuit països europeus, ha signat una declaració conjunta per demanar al Consell Europeu un pla de recuperació del sector “que destini fons suficients, atengui les necessitats dels territoris afectats per la crisi, i inclogui criteris homogenis de mobilitat i estàndards de seguretat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.