Urkullu demana a Sánchez aixecar l’estat d’alarma El lehendakari basc es mostra convençut que Moncloa utilitza la mesura per recentralitzar competències

El lehendakari Íñigo Urkullu
El lehendakari Íñigo Urkullu, hagi exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aixequi de manera immediata l’estat d’alarma. El Govern de Catalunya ho vam demanar diumenge passat i celebra aquesta decisió del govern basc. Senzillament, per què no fem les coses escoltant a qui té el coneixement i l’experiència?”, ha escrit a Twitter el president de la Generalitat.
El malestar del govern basc té a veure amb el convenciment que Sánchez utilitza l’estat d’alarma per recentralitzar competències. Urkullu també ha amenaçat el president espanyol amb retirar-li el suport si no s’avé a pactar amb Euskadi el pla de retorn a la normalitat.
Urkullu també ha expressat aquest dimecres que, al seu parer, el comandament únic “no està oferint un model millor i més eficaç, al contrari”. A més ha afirmat que s’està exercint “sense tenir en compte la capacitat d’autogovern de cada comunitat”.

Aquest mateix dimecres el diputat al Congrés per ERC Gabriel Rufián ha advertit Sánchez que la gestió de l’estat d’alarma posa en perill l’esperit de la moció de censura que el va dur al poder amb el vot de 180 diputats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.