La presidenta del Govern demana a la població mantenir la prudència i extremar les precaucions en les sortides al carrer a partir d’aquest dissabte Recorda que les sortides han de continuar sent excepcionals i mantenir-se una protecció especial envers la gent gran i amb patologies cròniques

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha llançat avui un missatge als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears perquè segueixin actuant amb prudència i extremin les mesures de seguretat i higiene a partir d’aquest dissabte, quan a partir del Pla per a la transició cap a una nova normalitat aprovat pel Govern d’Espanya es permetran les sortides al carrer de la població, en distintes franjes horàries.

En aquest missatge, Armengol ha recordat i agraït que hem arribat a aquesta primera passa perquè estam fent com a societat un “sacrifici enorme”  i “duríssim”, al mateix temps que “hem vist com emmalaltien familiars i amics, com el virus s’enduia a aquells a qui més estimam”.

Per això ha valorat que allò que permet que es puguin prendre mesures per alleugerir el confinament és precisament “l’esforç de cada un de nosaltres”,  que “està contribuint a fer retrocedir la malaltia”. “Sé que, entre tots i totes, estem fent allò que toca. Estem fent que l’esforç valgui la pena”, ha insistit.

La presidenta ha apel·lat a aquest esforç col·lectiu fet fins ara perquè a partir de demà, quan molta gent podrà tornar sortir de ca seva, “un fet positiu, un fet que demostra que, com a societat, ho estam fent bé, no pugui convertir-se en una mala notícia”.  I ha afegit: “no hem de perdre de vista que encara no hem desterrat la malaltia, que encara ens queda molt per fer”.

Protecció especial envers la gent gran i amb patologies cròniques

Precisament per això, Armengol ha fet una crida a extremar les precaucions en les sortides al carrer a partir de demà, i a fer cas de les recomanacions i  complir amb les mesures de seguretat i higiene: que ens rentem les mans, que ens posem la mascareta i que respectem les mesures de distanciament social, guardant la distància dels 2 metres, o dels 5 si feim esport.

La presidenta ha demanat també que es compleixin els horaris establerts i ha advertit que les sortides han de continuar sent excepcionals i mantenir-se una protecció especial envers la gent gran i amb patologies cròniques, els col·lectius més vulnerables als virus, evitant encara els contactes. “I el mateix haurem de fer quan es permetin recuperar les trobades familiars”, ha assenyalat.

“Tots volem abraçar els nostres padrins”, ha comprès, “però no hem de perdre de vista que són un col·lectiu de risc i que abraçar-los ara és posar-los en perill”.  “Malauradament això no s’ha acabat”, ha afegit, recordant que “els virus continua contagiant, continua matant, sobretot als més vulnerables: a la gent gran i als malalts crònics. Només si veiem el perill podrem superar-ho”.

Per fer-ho així, Armengol ha tornat apel·lar a actuar amb responsabilitat perquè “la nostra sort col·lectiva depèn, ara més que mai, de la responsabilitat individual de cada un de nosaltres.” Ha mostrat el seu convenciment que en aquesta nova etapa els ciutadans i ciutadanes de Formentera, Menorca, Eivissa i Mallorca “tornarem a estar a l’alçada” perquè d’aquesta manera poguem “sortir abans al carrer, recuperar abans els nostres drets, la nostra feina, la nostra vida. Abraçar abans als nostres pares i als nostres padrins”. “Feim, entre tots i totes, que aquest moment arribi i arribi prest”, ha conclòs.

 

Nota: El missatge es pot visualitzar a les xarxes socials de la presidenta del Govern, i també Ies pot escoltar a l’audio adjunt a aquesta nota.

Facebook: https://www.facebook.com/farmengolsocias/

Twitter: @F_Armengol

Instagram: @f_armengol

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *