Merkel assegura que la reconstrucció econòmica després del coronavirus passa per la sostenibilitat La cancellera alemanya aposta per combinar ecologia i economia

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha asssegurat que els programes de reconstrucció després de la crisi del coronavirus que es duguin a terme han de seguir criteris mediambientals i climàtics, i passen per combinar ecologia i economia.

Merkel ha fet aquestes declaracions a l’intervenir per videoconferència en la segona jornada de la caixa de diàleg Petersberg, un congrés internacional sobre la lluita contra l’escalfament global que se celebra anualment a Berlín i la actual edició és digital.

La cancellera va advertir que en breu començaran els debats sobre el repartiment i destinació dels programes conjunturals per reactivar l’economia després de la crisi desencadenada per la COVID-19 i ha afegit que aquests plans han de tenir sempre en compte criteris ecològics.

Àngela Merkel a fet una crida a unir “economia i ecologia”, aprofitant l’oportunitat per a respondre de forma conjunta a la sortida a les dues crisis, la sanitària i l’econòmica.

La cancellera alemanya va assegurar també, que no s’ha de pensar exclusivament en termes nacionals, sinó també a nivell internacional. “L’essencial és l’èxit global en la preservació del clima”, va indicar la Merkel, que va advocar perquè “tothom en la comunitat internacional” faci la seva “contribució”.

“Tots els objectius de l’Agenda 2030, també els mediambientals, només es podran aconseguir si treballem de forma conseqüent a nivell nacional i junts a nivell internacional”, ha afirmat.

Merkel va reiterar el compromís d’Alemanya amb els objectius climàtics per 2030 i 2050 i va aplaudir el pla verd de la Comissió Europea (CE) per convertir a el bloc en neutral en termes d’emissions contaminants per meitat de segle.

Per a la cancellera, és clau involucrar el sector privat i aprofitar els instruments de mercat per contribuir a l’acompliment d’aquests objectius per limitar l’escalfament global.

El mercat d’emissions és, al seu parer, “el sistema més eficient” per limitar l’expulsió dels gasos contaminants que provoquen l’escalfament global.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *