El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 437 casos positius actius de SARS-CoV-2 Gairebé 7 de cada 10 persones que havien donat positiu ja s’han curat

Foto: Antxón Castresana

A les Illes Balears hi ha 437 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 19 menys que ahir. D’altra banda, 1.268 persones s’han curat.

Així mateix, s’han comunicat 4 defuncions i el total acumulat és de 197 morts. En total, s’han duit a terme 42.214 proves de laboratori: 37.338 PCR i 4.876 tests d’anticossos (les dades referents al nombre de proves de laboratori corresponen a l’1 de maig. Avui no s’ha pogut completar la seva actualització a causa d’una incidència tècnica. La resta de dades sí que estan actualitzades correctament). En les darreres 24 hores, s’han detectat 8 casos nous, la qual cosa representa un increment del 0,4 % sobre els 1.902 que hi ha en total.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 239 persones hospitalitzades, 42 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 333, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 7 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 1 persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 27 les persones hospitalitzades (7 a l’UCI). Altres 7 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 334 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.902 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 99 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 182 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, respecte del darrer informe s’ha detectat un nou cas positiu entre els usuaris. Es tracta d’un resident d’un centre on ja s’havien detectat altres positius. Ara mateix, hi ha 147 usuaris amb contagi actiu per coronavirus, d’altres 105 han superat la infecció i 82 han mort. Pel que fa als professionals, ara mateix hi ha 68 positius actius i d’altres 81 que ja s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte dels darres dies: ja han superat la malaltia 17 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *