Madrid no fa cas a la petició d’Armengol i Menorca haurà d’esperar a dia 11 per assolir la Fase 1

Segons ha informat la Cadena Ser, el Govern Central ha comunicat al Govern de les Illes Balears que aquest dilluns 4 de maig tan sols Formentera començarà amb la Fase 1 de desescalada, rebutjant així la petició que també ho fessin Eivissa i Menorca. Segons ha avançat Ràdio Eivissa SER el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha telefonat a la presidenta de la Govern, Francina Armengol, per comunicar-li i li ha assegurat que de moment només la Pitiüsa menor avança la seva desescalada i que continuen treballant en la petició de ampliar-lo a altres territoris insulars.

Per la sevan banda, tal i com va publicar ahir www.eliris.cat,  Més per Menorca titlla de menyspreu institucional el fet que l’executiu de Pedro Sánchez no hagi acceptat les peticions del Govern de les Illes Balears d’incloure a Menorca i Eivissa a la llista d’illes que passaran directament aquest dilluns a Fase 1.

Des Més es considera que tant la bona situació de la crisi sanitària com els experts avalen que Menorca podria haver entrat a partir d’aquest dilluns 4 de maig a la Fase 1 de la desescalada. Critiquen que des de Madrid no es tingui en compte a les institucions autonòmiques i insulars, titllen de menyspreu institucional que no s’hagi atès a la petició feta per Armengol i asseguren que el mateix PSOE és incapaç de coordinar entre administracions.

El secretari general de el partit, Damià Moll, afirma que qui millor coneix la situació que viuen les illes són els experts i professionals d’aquí, per tant, són els que s’ha d’escoltar a l’hora de prendre decisions tan rellevants. A més, assegura que el retard del desconfinament suposa un augment de les pèrdues econòmiques i una situació social més fràgil durant aquesta temporada estival.

El partit sobiranista exigeix que des de la Moncloa s’obrin els ulls a una perspectiva més àmplia i no tan centralista, ja que la visió curta dels polítics de Madrid només abandona les necessitats i preocupacions de la ciutadania illenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.