Els administradors de finques demanen al govern espanyol que reguli l’ús de les piscines comunitàries Reclamen una norma comuna a tot el país per evitar desplaçaments de població

ACN Barcelona .- Els administradors de finques col·legiats han demanat al Ministeri de Sanitat que faci una regulació sobre l’eventual obertura de les piscines comunitàries i urbanitzacions. En una carta enviada a la Directora General de Salut Pública, Qualitat i Innovació, els administradors reclama una normativa d’aplicació estatal per evitar desplaçaments de població, i que estigui basada en criteris exclusivament científics. Si s’autoritzés la seva obertura, demanen que s’estableixin les condicions i protocols que han de complir les instal·lacions. Al seu parer, cal garantir el distanciament de les persones, el que probablement reduiria l’aforament.

Salvador Díez, president del Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques, ha remarcat que tot i que la competència en aquesta matèria és de les autonomies, cal una regulació comuna per evitar moviments de ciutadans cap a llocs on la regulació és menys restrictiva.

Els administradors també recorden que el compliment de les condicions dependria del ciutadà, perquè la majoria de comunitats no tenen un vigilant i el control no és feina del socorrista, si és que en tenen.

Sobre l’ús d’altres instal·lacions que puguin ser un focus de contagis, com vestuaris, serveis o lavabos, consideren necessari valorar la seva obertura prenent en consideració la proximitat dels domicilis. Si s’obren, reclamen intensificar la seva neteja i desinfecció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.