Sánchez i Arrimadas parlen per telèfon i inicien negociacions per arribar a un acord per prorrogar l’estat d’alarma L'aprovació de la pròrroga dependrà del vot favorable de Cs i el PNB si finalment el PP es decanta pel 'no'

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas.
ACN Madrid .- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Cs, Inés Arrimadas, han parlat per telèfon aquest dilluns i, després de la trucada, l’executiu i Cs “han iniciat negociacions per intentar arribar a un acord de cara a la pròrroga de l’estat d’alarma” que es votarà dimecres al Congrés, segons fonts de la formació liberal. “Cs segueix treballant amb l’objectiu de començar a elaborar un pla consensuat i sensat de sortida de l’estat d’alarma que permeti seguir protegint en l’àmbit sanitari, econòmic i social a famílies, treballadors, autònoms i pimes”, apunten les mateixes fonts, que expliquen que Arrimadas ha traslladat a Sánchez les propostes que ha desgranat en roda de premsa al matí.
La líder de Cs havia condicionat en declaracions als mitjans de comunicació el vot a l’estat d’alarma a aquesta trucada i ha demanat que desvinculin les mesures socials i econòmiques de la pròrroga de l’estat d’alarma.

El PP ja ha avançat que de moment creu que “no té sentit” donar-hi suport, i en cas que es decantessin pel ‘no’ caldria el vot favorable de formacions com Cs o el PNB. ERC ja ha dit que hi votarà en contra quan fins ara, en les anteriors pròrrogues, s’havia abstingut. La pròrroga s’ha d’aprovar per majoria simple del Congrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.