Actes 8 Març

Vestager confia que les aplicacions de rastreig puguin permetre “alguns viatges”: “L’estiu no està perdut” La vicepresidenta de la Comissió defensa que la tecnologia pot ser una "eina bàsica" perquè els viatges siguin "segurs"

Foto: Bep Al·lès©
ACN Brussel·les .- La vicepresidenta de la Comissió Europea en l’àmbit digital, Margrethe Vestager, confia que les aplicacions de rastreig puguin permetre “alguns viatges” aquest estiu i diu que la temporada encara “no està perduda”. En una intervenció per videoconferència en la comissió de Mercat Únic de l’Eurocambra, Vestager ha dit que aquestes aplicacions no han de servir per començar una “era de control” en el marc de la covid-19, sinó per “permetre alguns viatges durant l’estiu”. Segons la vicepresidenta de la comissió, les aplicacions de rastreig poden ser una “eina bàsica” per eliminar restriccions i perquè els viatges siguin “segurs”. “Sense la tecnologia serà molt difícil que obrim en el grau que volem”, ha dit Vestager.
Pel que fa al pla de la Comissió per a la recuperació econòmica, Vestager ha remarcat que cal posar la digitalització i el Pacte Verd en el centre. “No té sentit reconstruir l’antic món sense aquests components”, ha subratllat la vicepresidenta.

D’altra banda, Vestager ha apuntat que el mercat interior és “bàsic” i ha fet una crida a evitar la “fragmentació” de l’eurozona. En aquest sentit, ha celebrat les grans ajudes a empreses impulsades pel govern alemany, malgrat admetre que altres estats europeus no tenen la mateixa capacitat fiscal.

“És per això que necessitem un pla per a la recuperació fort a través del pressupost plurianual”, ha assenyalat Vestager.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.