Actes 8 Març

Unidas Podemos demana al Govern central que no cobri els rebuts d’autònoms de la Seguretat Social fins al mes de setembre La formació ha registrat una PNLL juntament amb Més i reclama a l’Executiu que les declaracions d'IVA dins el 2020 i 2021 es facin sobre les factures cobrades/pagades

Unidas Podemos vol protegir als autònoms de les conseqüències d’aquesta crisi provocada pel COVID19 i per aquest motiu ha demanat a l’Executiu central a través d’una PNLL que no cobri els rebuts d’autònoms de la Seguretat Social fins al mes de setembre aprofitant aquests mesos per plantejar un nou sistema de tributació amb una tarifa plana general per tots i un variable en funció dels beneficis.

La iniciativa, signada de forma conjunta amb Més per Mallorca, també insta el Govern central a que els autònoms amb un màxim de beneficis de 30.000 euros no hagin de tributar al tram estatal d’IRPF i augmentar a 12.000 euros el límit per haver de presentar la declaració per Rendiments d’Activitat Econòmica.

En aquest sentit, el portaveu del Grup Parlamentari i diputat d’Unidas Podemos, Alejandro López, ha explicat que “hi ha gent que no pot esperar. Hi ha molts autònoms que estan rebent ajudes quan mai havien rebut diners d’aquest país i això és gràcies al treball del Govern de coalició”.

“Sabem que les mesures que s’han pres són valentes, però creiem que encara podem ajudar més a aquest sector, i per això demanem aquestes mesures a l’Executiu”, ha afegit.

Aquesta PNLL també contempla que el Parlament de les Illes Balears insti a l’Executiu que les declaracions d’IVA dins el 2020 i 2021 es facin sobre les factures cobrades/pagades i que les societats que l’administrador tengui un sou no superior a 30.000 euros que no hagin de tributar per l’Impost Sobre Societats.

Així mateix, les formacions signants reclamen a l’Executiu de estatal la creació d’una línia d’ajudes que gestioni el Govern de les Illes Balears, per tal de dur a terme campanyes de promoció dels comerços i empreses de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.