El 76% dels sanitaris amb coronavirus a l’Estat són dones però els homes pateixen els casos més greus Són dades d'un estudi de l'Institut de Salut Carlos III que recull 30.660 contagiats i 35 morts

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l’Hospital Clínic de Barcelona
ACN Barcelona .- El 76% dels sanitaris amb covid-19 a l’Estat són dones però els homes pateixen els casos més greus. Són dades d’un estudi de l’Institut de Salut Carlos III, que recull 30.660 professionals contagiats i 35 morts notificats a la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica fins el 4 de maig. Dels infectats, el 80,9% no ha necessitat hospitalització, l’1,2% ha requerit UCI un 0,1% ha mort. El 16,5% ha desenvolupat pneumònia. L’edat mitjana en dones és de 46 anys i la dels homes de 47. Aquests presenten una major prevalença de pneumònia, malaltia de base i un major percentatge d’hospitalització, admissió a l’UCI i ventilació mecànica. L’edat augmenta amb el nivell de gravetat, així com el percentatge d’homes i de pacients amb malaltia de base.
Segons l’estudi, els símptomes més freqüents són tos, febre, calfreds i mal de gola. Un de cada tres ha tingut clínica digestiva (diarrea o vòmits), sent més freqüent entre dones que en homes, igual que la dificultat per respirar i el mal de gola. La febre, en canvi, s’ha repetit més en homes.

El 65% dels professionals té com a antecedent epidemiològic de risc el fet d’haver estat en contacte amb persones amb infecció respiratòria, i el 70% ha tingut contacte estret amb casos probables o confirmats.

Els sanitaris amb pneumònia són més grans que els que no l’han patit, 52 anys respecte a 45. El percentatge d’homes, de persones amb malaltia de base, hospitalització, ventilació mecànica i UICI és significativament més gran entre els pacients amb pneumònia.

Hi ha més proporció d’homes entre els ingressats a l’UCI respecte als hospitalitzats que no han requerit cures intensives. També hi ha més proporció de malalties de base i pneumònia.

La prevalença de malaltia de base és del 30% en els casos no hospitalitzats, del 50% en els hospitalitzats, del 66% a l’UCI i del 82% en els morts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.