Ens estam relaxant massa davant el coronavirus?

Sembla que no hem après gairebé res al llarg dels 40 dies que hem fet “tancats” a casa, i de poc han servit els missatges de guardar distàncies, de mesures higièniques i sanitàries, de comportament…

Són ja moltes les veus expertes, d’aquí i de fora, que estan denunciant que ens estam relaxant massa davant el coronavirus, i sembla que no som gens conscients que el virus encara habita entre noltros i ens estam jugant un rebrot que pot ser fatal.

Qualsevol que surti a partir de les 8 del fosquet de ca seva i vagi a estirar ses cames pot comprovar a indrets com el Passeig Maritim de Ciutadella o pel Camí de Sa Farola com hi ha massa persones que incompleixen la normativa establerta i fan perillar tots els esforços fets al llarg del confinament. Gent que es passeja en grup d’amics o amigues fent esport; grups de bikers que aprofiten el cap de setmana per fer junts trams de Camí de Cavalls o per altres camins interior, i fan aturades tots junts per a descansar un moment… però el que més preocupa és la inconsciència de molts adolescents, que es retrobem amb els amics, a la vorera des Castell de Sant Nicolau, per exemple, o per Son Blanc, sense guardar distàncies o aquelles parelles joves que van de la mà, com si res, sense pensar que un d’ells pot ser positiu i no haver manifestat la malaltia al ser asimptomàtic i que contagiarà a l’altra i aquest a la seva família i ens podem acabar trobant un repunt de la malaltia, que ens deixarà confinats a casa fins passat l’estiu.

Amb el virus hem de tenir més seny, especialment els pares d’adolescents, i pensar que de res servirà tot l’esforç que hem fet, sinó som capaços de complir coses tant bones de fer com guardar la distància, no anar a fer esport o a passejat en grup, no tenir contacte físic amb les persones amb les que no hem passat la quarantena i fer servir les mesures sanitàries i profilàctiques recomanades com mascaretes i guants.

Si no ho feim, el preu a pagar serà encara molt més car i sangnat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *