Actes 8 Març

Baleària mesurarà la temperatura a tots els passatgers abans d’embarcar com a mesura extra de seguretat La naviliera ha reforçat des de l'inici de l'alarma sanitària tots els protocols de desinfecció i neteja, i serà la primera naviliera a nivell mundial en obtenir l'etiqueta Global Safe Site Covid-19 de Bureau Veritas

Digital. Denia 19/9/18 – Adolfo Utor, president de la companyia naviliera Balearia . – (c) Vicens Gimenez

Baleària mesurarà a partir de dilluns 11 de maig la temperatura a tots els passatgers i conductors de camions abans d’embarcar en algun dels seus vaixells. Aquesta mesura extraordinària de seguretat es pren coincidint amb l’inici de la fase 1 i del procés de desescalada. Amb aquest nou protocol, que va més enllà de les obligacions i directrius indicades pel Ministeri de Sanitat i l’Organització Mundial de la Salut, Baleària vol posar totes les mesures que estan a les seves mans perquè els seus vaixells i les instal·lacions que gestiona directament siguin espais el més segurs possible enfront de la Covid-19. “La nostra principal prioritat en aquests moments és la seguretat; garantir que els nostres vaixells són els espais més fiables per viatjar “, ha explicat el president de Baleària, Adolfo Utor, que ha recordat que al juny la naviliera serà la primera a nivell mundial en obtenir l’etiqueta Global Safe Site Covid-19 en el seu màxim grau (Excellence).

Baleària realitzarà els mesuraments de temperatura en tots els ports on opera a través de diferents eines; càmeres termogràfiques, tòtems de temperatura o termòmetres manuals sense contacte, en funció del port. La companyia es reserva el dret a no embarcar a un passatger que registri febre.

D’altra banda, des del dilluns alguns vaixells de Baleària disposaran de màquines de desinfecció mitjançant ozó, que la naviliera té previst incorporar progressivament en tota la flota operativa per a la desinfecció de tots els espais dels vaixells. Des de l’inici de la crisi sanitària, Baleària ha reforçat els seus protocols de neteja i desinfecció que es duen a terme contínuament abans, durant i després dels trajectes. S’apliquen de forma generalitzada productes viricides, fungicides, bactericides i desinfectants que estan certificats per a la desinfecció de la Covid-19. Aquest pla addicional de neteja inclou totes les superfícies susceptibles de ser tocades pels passatgers (des baranes fins butaques i reposabraços). A més, els tripulants en contacte amb el passatge treballen amb mascareta (que també és d’ús obligatori per als passatgers, als quals es proporciona gel hidroalcohòlic) i s’han reorganitzat els embarcaments i desembarcaments per evitar aglomeracions. Cal destacar que Baleària compta amb una comissió de seguiment de la COVID-19 i un canal de comunicació específic i que s’han optimitzat els relleus de la tripulació per prevenir contagis a bord.

Baleària ha anunciat aquesta setmana que està treballant per ser la primera naviliera a nivell mundial en obtenir l’etiqueta Global Safe Site Covid-19 en el seu màxim grau (Excellence) per part de l’entitat de certificació i inspecció internacional Bureau Veritas. La naviliera té previst obtenir al juny està certificació per a 16 dels seus vaixells i les dues estacions marítimes que gestiona directament (Dénia i València). Periòdicament Bureau Veritas analitzarà la possible presència d’Covid-19 mitjançant inspeccions periòdiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.