Dilluns ja es podrà circular per tota l’illa i dormir a les segones residències No hi haurà limitació horària ni de lloc per prendre una canya o un cafè, però els passejos i fer esport seguirà de 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores 

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha aclarit que amb l’entrada de la fase 1 de desescalada del coronavirus, a partir de dilluns, els menorquins i residents a l’illa podrem canviar de municipi, circular sense limitació per Menorca, anar a pernoctar a les nostres segones residències i prendre una canya o un cafè sense limitació horària; sempre mantenint les recomanacions de distància i amb un màxim de 10 persones. No obstant això, per practicar esport i els passejos diaris haurem de seguir amb les franges horàries actuals, de 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores.

Així mateix, l’esport només es permetrà a una distància màxima d’1 quilòmetre del domicili i, per tant, s’ha de fer en el municipi de residència. La consellera Gómez ha comparegut avui capvespre per aclarir l’entrada a la fase 1 acompanyada del gerent de l’Institut de Salut Laboral, Rubén Castro.

El Govern no ha pres encara la decisió de si canviarà o no les franges horàries en els propers dies. La consellera Gómez sí que ha precisat que l’horari de sortida dels fillets i filletes, de 12 a 19 hores, seguirà a les Balears, ja que consideren que és la millor franja horària després de consultar-ho amb pediatres i educadors. Tot el contrari d’altres comunitats que ho canviaran per la calor.

Es permetran les excursions i activitats de lleure a la natura, però no de forma particular i familiar. S’haurà de fer contractant els serveis d’una empresa especialitzada en aquest tipus d’activitats. També a partir de dilluns es permetrà l’obertura d’horaris, museus, biblioteques i de tot tipus de comerç.

L’excepció són els concessionaris i tallers de cotxe on s’haurà de demanar cita prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.