El llocs de culte podran obrir en fase 1 amb un terç de l’aforament i es recomana portar mascareta Les vetlles es podran fer amb un màxim de quinze persones en espais tancats

ACN Barcelona .- Els llocs de culte podran obrir en aquelles regions sanitàries en fase 1 amb un aforament que no superi el terç. Segons estableix l’ordre publicada aquest dissabte pel Ministeri de Sanitat, amb caràcter general es recomana l’ús de la mascareta i abans de cada celebració s’hauran de desinfectar els espais. Durant la cerimònia, també es reiterarà la desinfecció dels objectes que es toquin amb major freqüència. No es permetrà l’ús d’aigua beneïda i les ablucions rituals s’hauran de fer a casa. Pel que fa a les vetlles, se’n podran fer amb un màxim de quinze persones en espais a l’aire lliure, i deu en espais tancats. La participació en la comitiva per a un enterrament o una cremació es limita a quinze persones.
Als llocs de culte, s’hauran d’organitzar les entrades i sortides per evitar aglomeracions, i caldrà posar a disposició gels hidroalcohòlics o desinfectants. A més, l’ordre demana que es limiten les celebracions al menor temps possible.

Durant les celebracions caldrà evitar el contacte personal, la distribució d’objectes, llibres o fulletons, tocar o besar objectes de devoció o altres objectes que s’utilitzin habitualment, i l’actuació de cors.

Dins dels llocs de culte es facilitarà la distribució dels assistents, si cal assenyalant els seients o zones utilitzables en funció de l’aforament. En el cas que els assistents seguin a terra o es descalcin abans d’entrar al lloc de culte, s’utilitzaran catifes personals i el calçat s’ubicarà al lloc establert, en una bossa i separat.

L’ordre també estableix mesures per aquells llocs de culte que no tinguin un aforament clarament limitat. En aquest sentit, es demanen accions com que hi hagi una persona per seient respectant la distància mínima d’un metre en els llocs on hi hagi seients individuals. En els espais amb bancs, es limita a una persona per cada metre lineal de banc. I en els que no tenen seients, que hi hagi una persona per metre quadrat. No es podrà utilitzar l’exterior dels edificis ni la via pública per a la celebració d’actes de culte.

Vetlles i enterraments

Pel que fa a vetlles, l’ordre disposa que en fase 1 es podran fer en tot tipus d’instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim en cada moment de quinze persones en espais a l’aire lliure o de deu persones en espais tancats, siguin o no convivents.

La participació en la comitiva per a l’enterrament o comiat per a la cremació del difunt es restringeix a quinze persones, entre familiars i propers, a més de la persona responsable de la cerimònia.

El Ministeri remarca que sempre s’hauran de respectar les mesures de seguretat, com la distància de seguretat, el rentat de mans i l’etiqueta respiratòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.