El BOE publica l’ordre en que es permet la navegació recreativa a Balears També es permet embarcar i desembarcar passatgers i vehicles en règim de passatge als vaixells de passatge de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin serveis regulars a les línies marítimes interinsulars de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Article 5. Restabliment dels serveis marítims a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

1. Des de les 00:00 del dia 11 de maig de 2020 permet als ports de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears embarcar i desembarcar passatgers i vehicles en règim de passatge als vaixells de passatge de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin serveis regulars a les línies marítimes interinsulars de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En la línia marítima interinsular entre Eivissa i Formentera està habilitada la prestació de tres freqüències diàries per sentit als vaixells de passatge de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin servei de línia regular, amb passatgers a bord i vehicles en règim de passatge. La modificació d’aquestes freqüències queda supeditada al fet que s’ampliïn els supòsits de circulació de persones entre illes i que puguin originar una major demanda de el servei.

S’habilita la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a establir les condicions per a la prestació d’aquests serveis i per modificar el nombre de freqüències.

2. Des de les 00:00 de l’dia 11 de maig de 2020 permet als ports de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears desembarcar passatgers i vehicles en règim de passatge als vaixells de passatge de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin serveis regulars en les línies marítimes entre la península i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Durant la prestació dels serveis marítims a què es refereixen els apartats 1 i 2, els passatgers han de complir amb les mesures de protecció de la salut adoptades per l’autoritat competent.

4. En els territoris de la província, illa o unitat territorial de referència que es determini, en què de conformitat amb l’article 3 de Reial Decret 514/2020, de 8 de maig, i en aplicació el Pla per a la desescalada, es acordi la progressió a la fase 1, els vaixells i embarcacions utilitzades amb finalitat recreativa o esportiva pels seus propietaris, o les persones autoritzades per aquests, podran navegar entre ports o punts de litoral del mateix municipi i illes no habitades pròximes. Les persones a bord compliran amb les mesures de protecció de la salut que, si escau, siguin adoptades per l’autoritat competent.

5. Les prohibicions i restriccions que subsisteixen en la prestació de serveis marítims no són aplicables als vaixells d’Estat, als vaixells que transportin càrrega exclusivament, ni als vaixells que realitzin navegacions amb fins humanitaris, mèdics o d’emergència.

No obstant això, les persones a bord d’aquests vaixells, quan estiguin atracats o fondejats, estaran subjectes a les mateixes limitacions de la llibertat de circulació de les persones que la resta dels ciutadans.

6. La Delegació de Govern en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pot autoritzar en els ports de les Illes Balears, per circumstàncies excepcionals humanitàries, de repatriació, d’atenció mèdica o d’interès públic, el desembarcament de tripulants, passatgers i persones quan estigui sotmès a prohibició o restricció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.