Arrimadas demana al govern espanyol que l’ús de mascaretes sigui “més obligatori” La líder de Cs defensa haver donat suport a la pròrroga de l'estat d'alarma

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas.
ACN Barcelona .- La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha reclamat aquest dilluns al govern espanyol que faci “més obligatori” l’ús de mascaretes per tal de facilitar un desconfinament segur de la població. En una roda de premsa telemàtica, ha lamentat que hi hagi gent que no en porti en espais tancats com supermercats i bancs i ha demanat que s’estengui a més indrets l’actual obligatorietat de dur mascareta al transport públic. “Així es permetria una reactivació de l’economia més sòlida”, ha assegurat.
La líder taronja també ha recordat que, si no s’hagués aprovat la pròrroga de l’estat d’alarma, les mesures que conté el decret haurien decaigut ahir diumenge. “Em reafirmo en la necessitat d’haver prorrogat aquests 15 dies l’estat d’alarma a canvi d’unes condicions que són molt importants”, com la desvinculació dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) del decret o el compromís del govern espanyol de reunir-se setmanalment amb Cs. Aquestes condicions formen part del pacte al qual van arribar Arrimadas i el president espanyol, Pedro Sánchez, per tal que el partit taronja votés favorablement la darrera pròrroga.
Baixa per maternitat
La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha revelat aquest dilluns que agafarà “unes setmanes” de baixa de maternitat quan tingui la criatura. “Sí que agafaré aquest permís de maternitat. No he decidit exactament quantes setmanes però unes sí”, ha dit durant una roda de premsa telemàtica. Arrimadas ha garantit que la seva absència “no suposarà cap tipus de problema” perquè Cs té “un equip perfectament preparat amb unes directrius marcades”. “No hi haurà cap buit de poder”, ha assegurat, i ha defensat l’equip del partit al Congrés liderats pel portaveu, Edmundo Bal, i el secretari general del grup parlamentari, José María Espejo-Saavedra.

Iglesias, vicepresident “pallasso”

El diputat de Cs al Congrés Marcos de Quinto ha titllat de “pallasso” el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i ha reclamat un pacte entre “partits seriosos” per superar “una de les crisis més greus de la història”. Arrimadas no ha volgut valorar aquestes paraules, que De Quinto ha publicat a Twitter i s’ha limitat a dir que davant de noves pròrrogues de l’estat d’alarma Cs votarà el que cregui “millor per als espanyols”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.