Intramurs negre, elaborat als cellers del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet El seu coupatge està realitzat amb les varietats d’Ull de llebre i Syrah

Avui gràcies a Vinum Menorca i la seva botiga on line us recomanam un vi negre jove de gran qualitat. Es tracta de l’Intramurs, elaborat als cellers del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet per l’enòleg del Grup Codorniu, Ricard Rofes. El seu coupatge està realitzat amb les varietats d’Ull de llebre i Syrah, i és continuador de la tradició d’elaborar vins als monestirs cistercencs iniciada al segle XII. Elegant i fi ha estat envellit al llarg de 4 mesos en barriques de roure francès. Pertany a la DO Conca del Barberà.

Nota de cata

  • Aspecte: Color picota intens amb tonalitats púrpura. Capa alta, net i brillant.
  • Nas: Complex, de bona intensitat amb aromes de fruita vermella madura, confitures i espècies.
  • Boca: Generós i amb sensacions afruitades molt agradables. Fresc i amb bona persistència. El final en boca és llarg, amb un bon record a fruites madures.

MARIDATGE

Estam davant un negre que ens seduirà des del seu primer glop. Bon acompanyat dels arrossos dins el tià de terra, i més ara en temps dede primavera aquells on les verdures són les protagonistes com un arròs negre de sipia i carxofes, una paella de bacallà amb mongetes verdes, una paella o un arròs de verdures, a més d’arrossos mar i muntanya com el de carxofes, pollastre i gambes vermelles de Ciutadella.

Marida bé amb els plats de pasta com un canons amb conill, una macarronada gratinada amb formatge de Menorca, un canalons amb beixamel trufada o bé els plats internacionals de pasta que van des d’uns espagueti a una lasanya.
Company de carns lleugeres com les de conill i de pollastre, a més dels llomillos de porc faixat farcits de sobrassada amb salsa de formatge de Menorca o amb slasa a  la mostassa antiga com també marida amb unes unes pilotes amb salsa d’avellanes.
 
Li van bé els plats de llegum com unes mongetes a la menorquina, unes llenties amb cuixot o bé uns ciurons amb panxa.
 

Si voleu sentir tots els seus matisos, us encantarà acompanyant una taula de formatges de Son Piris, on no hi ha de mancar el seu formatge extra vell de reserva, el seu semi curat mantecós. També ideal per acompanyar els formatges amb herbes de Binigarba a més del formatge amb orenga o amb romaní que potenciaran el gust especiat del pas per barrica. També embotits com la carn-i-xulla de Menorca.

Si voleu saber més o comprar aquest Intramurs de Poblet, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella de dilluns a divendres de 11 a 13,00 h o bé fer la comanda a la web www.vinum-menorca.es i us el porten a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.