Actes 8 Març

L’Estat només permetrà l’accés per ports i aeroports a espanyols, residents i persones que acreditin motius laborals La mesura afecta també els països de l'Espai Schengen i estarà en vigor fins el 24 de maig tot i que és ampliable

Foto: Antxón Castresana
ACN Madrid .- El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha signat una ordre que estableix que només podran entrar a l’Estat per ports i aeroports ciutadans espanyols, residents habituals i persones que acreditin motius laborals. La mesura, publicada al BOE aquest dimarts, afecta també els països de l’Espai Schegen i estarà en vigor fins el 24 de maig, tot i que és ampliable. S’aplicarà, igual que la quarantena obligatòria, a partir del 15 de maig. Segons l’ordre, queden fora de la restricció treballadors transfrontereres, professionals sanitaris o que tenen cura de persones grans que vinguin a exercir la seva activitat laboral, així com les que acreditin causa de força major. Aquestes limitacions tampoc s’apliquen al transport de mercaderies.

S’assegura la prestació dels serveis de transport marítim i l’activitat pesquera, així com el personal aeronàutic necessari per portar a terme les activitats de transport aeri comercial. Ara bé, aquestes persones hauran de tenir assegurada la immediata continuació del seu viatge.

També queden exceptuades les persones estrangeres acreditades com a membres de missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals assentats a Espanya, sempre que es tracti de desplaçaments vinculats a les seves funcions oficials.

L’ordre també estableix que per evitar recórrer al procediment de denegació d’entrada caldrà la col·laboració amb els operadors de transport de viatgers i amb les autoritats de la resta d’estats membres i associats a l’Espai Schengen.

La mesura es notificarà als estats membres de la UE, a la Comissió Europea, al Parlament Europeu i al Consell.

L’ordre constata que l’aixecament progressiu de les mesures de confinament podria provocar que persones residents a l’exterior volguessin viatjar a l’Estat. Remarca que si els espanyols tenen restricció de moviments entre províncies durant la desescalada, també cal limitar l’accés des d’altres estats membres. També avisa que el fet de tenir un habitatge no acredita que la persona tingui la residència a Espanya.

El restabliment dels controls en les fronteres interiors d’Espanya amb França i Portugal ja va entrar en vigor el 17 de març, mentre que la restricció en l’accés a través de les fronteres exteriors en ports i aeroports es va posar en marxa el 23 de març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.