La directora mèdica del Mateu Orfila veu amb preocupació la relaxació de la gent Estam patint una pandèmia i encara estam convivint amb el virus

La directora metge de l’Hospital Mateu Orfila, Tamara Contreras, ha manifestat la seva publicació en una entrevista al rotatiu insular Menorca per l’excés de relaxació de la ciutadania des del moment en que dilluns vam entrar en Fase 1 de la desescalada i que aquesta tornada a la normalitat no té res a veure amb la realitat que ens toca viure.

Les imatges que s’han pogut veure aquests dies de terrasses plenes de gent, amb varies persones a una mateixa taula i sense mantenir la distància de seguretat de dos metres entre elles per a evitar contagis, són més que preocupants per la directora metge del Mateu Orfila, i que lamenta que de res han servit les pautes que des de fa dos meos s’han reiterat en tot moment pels responsables metges i polítics sobre el comportament davant el virus.

Aquestes trobades a peu de carrer amb massa proximitat física tant a bars com a les hores de practicar esport, no han passat desapercebudes pel col·lectiu metge i santari de l’illa, que veuen amb preocupació aquesta irresponsabilitat d’alguns que han torna a la normalitat sense tenir en compte que res té  a veure amb l realitat que ara per ara està patint Menorca pel fet que encara estam amb el virus entre nosaltres i contra el qual no tenim encara resposta inmunitària.

Contreras assegura que ens hem de prendre aquests nous privilegis de la Fase 1 amb més seny i delicadesa, sinó anam directament abocats cap a un efecte no desitjat, que ens farà perdre tot el que hem avançat fins ara.

De fet són diferents els experts sanitaris i polítics que ja han advertit que amb aquesta relaxació i incompliment de les normes establertes, especialment en manteniment de les mesures de seguretat, anam directament a un rebrot que podria tornar a col·lapsar el sistema sanitari en 15 dies. Brussel·les també ha advertit als estats membres que es preparin per a una segona fase de la pandèmia.

Tamara Contreras ens recorda que la lluita contra la COCID-19 és la mateixa  que quan es va iniciar la malaltia, i que per tant, encara que tinguem moltes ganes de retrobar-mos amb la família i amics, hem d’evitar el contacte i no davallar de cap manera la guàrdia contra la malaltia. Les úniques armes que tenim de moment són les de la distància social, i no caure en la confiança excesiva tot pensant que si jo i els meus amics, veïns o família estam bé, ens podem apropar i saludar-mos com si res hagués passat. Estam davant un enemic invisible, ha recordat Contreras.

Adolescents

La doctora Contreras ha mostrat també preocupació pel comportament dels adolescents que es creun que “poden tenir la falsa sensació de que no els hi passarà res pel fet que son portadors i amb la seva manera d’actuar no ajuden gens en l’erradicació del virus a la nostra illa. Tamara Contreras insisteix que s’ha de vigilar i demanar als adolescents i joves que es comportin com si fossin persones ancianes i sempre amb la major prevenció en les relacions fora de casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.