Seny, que a sa plaça no en venen!

L’entrada en la Fase 1 de l’anomenada desescalada del període de confinament no implica, ni molt menys, que ja no ens trobem en Estat d’Alarma, i, per tant, hem d’anar molt vius en seguir complint els requisits necessaris com hem fet fins ara. Les ganes de sortir de casa i les ganes de retrobar-nos amb amics i família no han d’implicar un relaxament en les mesures preventives què – almenys fins ara – han funcionat tant bé pel que fa a contagis a Menorca. L’esforç ingent què fan la majoria de comerços i empreses per adaptar-se a la “nova realitat” és admirable si tenim en compte la situació de crisi profunda què esteim passant i aquí és on hem d’estar a l’alçada tots, sí TOTS.

És desmoralitzador comprovar com alguns restauradors i alguns usuaris no compleixen les normes extraordinàries imposades perjudicant greument a n’aquells què sí ho fan. Els establiments de restauració estan obligats a comunicar als seus treballadors i a informar als seus clients de les mesures de seguretat que s’han d’aplicar (ús de mascaretes, rentat de mans, distància de seguretat…) a través de cartelleria amb les mesures preventives i higièniques i marcant al terra del local o terrassa la distància de seguretat obligatòria. Altres mesures que marca l’ordre ministerial corresponent és comptar amb solució desinfectant, controlar l’aforament, fomentar el pagament amb targeta, desinfectar la tpv, així com les màquines expenedores i recreatives, prioritzar l’ús d’estovalles d’un sol ús, també la neteja de taules i cadires, eliminar productes d’autoservei etc. I els consumidors les han de complir, sinó no te sentit. Totes aquestes mesures només tenen una raó  de ser: evitar contagis d’un virus terrible.

Si la majoria de ciutadans hem estat a l’alçada durant dos mesos complint escrupolosament amb les mesures dictades – i cada lector d’aquest setmanari sap el què ha passat en primera persona i les conseqüències personals d’aquest confinament-  ara, no ens hem de permetre fer ni una passa enrere. Hem de ser solidaris amb aquells què encara no poden sortir a prendre un cafè, a caminar pel sol, o ni tan sols poden sortir de l’hospital on estan internats o fent feina. Hem de mostrar empatia amb aquells que paren dol, amb els que no poden obrir el seu negoci, amb aquells que no cobraran l’atur, amb els què no podran vendre l’estoc que tenen al magatzem, amb els que depenen de les ajudes de Càritas o Creu Roja.

No ens hem de sentir culpables per anar a prendre un cafè a una terrassa d’un bar, clar que no! Però no hem de perdre de vista d’on venim, i només així caminarem més ferms cap a un futur millor, sanitàriament i econòmic millor.

Complir les normes és responsabilitat de tots. Seny, que a sa plaça no en venen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *