Iglesias diu que cal canviar el model de privatització de les residències i aposta per donar més poder a les comunitats El vicepresident segon del govern espanyol demana que no es faci servir la crisi per desgastar el personal sanitari

ACN Barcelona .- El vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 del govern espanyol, Pablo Iglesias, considera que cal canviar el sistema de privatització de les residències de gent gran. Iglesias ha recordat que són les comunitats autònomes les que tenen la competència. Per això, el vicepresident espanyol ha deixat clar en una entrevista a Antena 3 que donaran “més poder” a les autonomies per tal que “facin la seva feina”. “Aquesta crisi ha revelat que això s’ha de canviar, no es pot fer negoci amb la salut de la nostra gent gran”, ha reblat. Iglesias també ha carregat contra els dirigents que “fan baralla política” per fer oposició als experts. “És legítim que el PP ataqui al govern espanyol, però als epidemiòlegs no”, ha assenyalat.
El líder de Podemos ha recordat que des del Ministeri de Salut es va reforçar el comandament únic que tenen les diferents autonomies en relació a les residències de gent gran. Iglesias ha culpat a les retallades del Partit Popular en el sistema de dependència de situació vulnerable molts avis que viuen en geriàtrics. “No pot ser que hi hagi corruptes i fons voltor al darrera d’aquests centres o que la gent gran estiguin atesa per treballadors en situació de precarietat i cobrant sous de misèria”, ha concretat.

Iglesias ha destacat que des la seva vicepresidència es van destinar 300 MEUR a les comunitats autònomes per millorar les condicions dels geriàtrics, a més de reclamar que situessin aquests centres com a prioritaris en les mateixes circumstàncies que els hospitals. “Nosaltres seguirem ajudant, perquè en cap cas hi pot haver divisió política.
Ens cal un sistema de salut pública molt més fort”, ha reblat.

El vicepresident espanyol també ha carregat contra aquells que fan “baralla política” per desgastar els sanitaris, i ha demanat treballar “tots junts” per sortir de la pandèmia. En aquest sentit, considera que s’està “molt lluny” de superar-la i ha reclamat “prudència”. “És legítim que el PP faci servir les comunitats autònomes on mana per atacar el govern, però no pot fer-ho per atacar els epidemiòlegs, els especialistes i el personal sanitari. Ja hi haurà temps per baralles polítiques al Congrés”, ha etzibat.

No s’esperaven la magnitud de la pandèmia

El líder de Podemos al Congrés ha reconegut que “s’han fet coses malament” i que se’n faran més per part del govern espanyol, però ha deixat clar que han actuat de manera “molt diferent” a com es va fer el 2008. Iglesias ha posat en valor “l’escut social” que s’ha activat per “protegir els treballadors i les persones vulnerables”.

També ha admès que no van veure la dimensió de la pandèmia, però ha assenyalat que “cap govern” ho va poder fer. “Segur que ens hem equivocat, però hem fet bé fent cas als metges per intentar salvar el màxim nombre de vides”, assenyala.

En relació a l’Ingrés Mínim Vital (IMV) Pablo Iglesias no ha concretat quin dia estarà disponible però ha repetit que serà el mes de maig. El vicepresident espanyol ha recordat que es tracta d’una mesura que permet ajudar les famílies i reactivar l’economia.

Finalment, ha acabat reivindicant la necessitat de tirar endavant la pujada d’impostos a aquells que tenen un milió d’euros. Iglesias ha assenyalat que portar una bandera o una insígnia és patriòtic, però que també ho és que qui més tingui pagui més impostos “i més en circumstàncies com aquestes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.