La UE i un centenar de països al món demanen una revisió “imparcial” de la resposta de l’OMS a la crisi de la covid-19 Una proposta sense el suport de la Xina i els EUA reclama garantir un "accés igualitari" als medicaments contra el virus

ACN Brussel·les .- La Unió Europea i un centenar de països d’arreu del món han demanat una revisió “imparcial” de la resposta de l’Organització Mundial de la Salut a la crisi de la covid-19. En una proposta de resolució per a l’Assemblea General de l’OMS d’aquest dilluns, la UE exigeix que s’iniciï “tan aviat com sigui oportuna” una avaluació “independent” de “les experiències i lliçons” de la pandèmia que inclogui una revisió de “les accions de l’OMS”. D’altra banda, aquest grup de països insta l’OMS a “continuar treballant” per identificar l’origen de la pandèmia. La proposta de resolució que no compta amb el suport de la Xina i els EUA fa una crida per garantir un “accés igualitari i just” als medicaments necessaris per combatre la covid-19.
El text està subscrit per la UE i els seus 27 estats membre, pel Grup d’Estats Africans compost per 54 països i una quarantena més d’estats, entre ells Rússia, Canadà, Austràlia, el Japó, l’Aràbia Saudita i el Regne Unit.

L’OMS celebra aquest dilluns per videoconferència la seva Assemblea General en plena pandèmia del coronavirus i amb les crítiques dels EUA a l’organització com a teló de fons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.