Calviño veu “absurd i contraproduent” debatre la reforma laboral i crear ara “la més mínima inseguretat jurídica” La vicepresidenta econòmica diu que qualsevol canvi sempre es farà amb diàleg i consens amb els agents socials

La ministra Nadia Calviño
ACN Barcelona .- La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha afirmat aquest dijous respecte l’acord dels partits del seu govern, PSOE i UP, amb EH Bildu per derogar la reforma laboral que seria “absurd i contraproduent generar la més mínima inseguretat jurídica” en plena pandèmia. En la seva intervenció a la jornada del Cercle d’Economia, sota el títol ‘Reflexions polítiques, econòmiques i sanitàries entorn a una pandèmia’, la vicepresidenta ha assegurat que “qualsevol modificació” en aquest àmbit es farà de forma dialogada amb els agents socials”. A més, Calviño ha situat la prioritat del govern espanyol el seu suport a les empreses i a l’impuls de l’ocupació “al mateix temps que es protegeix als treballadors”.
Calviño, que ha fet aquestes valoracions responent a una de les preguntes d’un membre del Cercle d’Economia, ha assenyalat que Espanya s’enfronta a “la major recessió de la seva història” com a conseqüència de la pandèmia, que ja ha causat més de 27.000 víctimes morts i nous contagis cada dia.

Així mateix, ha recordat que les previsions apunten a una caiguda del PIB superior al 9% i un “impacte molt significatiu” en l’ocupació, amb més de 3 milions de treballadors afectats per ERTO i un “augment substancial de la pobresa derivada de la crisi”. “Els contribuents ens paguen per resoldre els problemes, no per crear-los”, ha sentenciat.

Segons ha assegurat Calviño, la “prioritat” del govern després de superar la pandèmia serà la recuperar l’activitat econòmica i donar suport a les empreses i treballadors. “És el que hem fent i hem vingut fent”, ha continuat la vicepresidenta econòmica, que ha citat les mesures de liquiditat per a les empreses, dels ERTO i les prestacions extraordinàries a autònoms.

“Són mesures eficaces per protegir el nostre teixit productiu en circumstàncies molt difícils”, ha subratllat Calviño. La ministra, d’altra banda, també ha agraït “l’esforç i compromís” dels empresaris durant aquesta crisi.

La vicepresidenta econòmica també ha subratllat que l’actuació actual és “complexa” i que no té “solucions binàries simples” i ha defensat la resposta “vigorosa i decidida” per govern per afrontar els efectes de la pandèmia a nivell sanitari, social i econòmic, Segons ha defensat, han estat mesures “contundents” però “”imprescindibles” per frenar els contagis, tot i els efectes “negatius” que tindrà en l’economia però al mateix temps “positius” per frenar l’expansió de l’epidèmia.

La ministra també ha pronosticat que serà una crisi amb un V asimetria, amb una caiguda “molt pronunciada” el segon trimestre i “més suau” en la segona meitat d’any per després començar la recuperació a partir de finals del 2020 i 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *