Simón diu que no es deixen influir per “pressions” en els canvis de fase i que es guien per criteris “objectius” Afirma que l’equip tècnic no es basa en fotografies ni en “percepcions personals” a l’hora de prendre decisions

El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa d’aquest 21 de maig del 2020.
ACN Madrid .- El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, assegura que l’equip tècnic que s’encarrega de decidir els canvis de fase no es deixa influir ni per “pressions externes”, ni “percepcions” o “situacions personals” a l’hora de prendre decisions. “Crec que estem sent el més objectius possible”, ha dit Simón. En relació a una pregunta sobre fotografies d’aglomeracions a la platja de Barcelona, Simón ha dit que no els “agrada veure-les”. “Són situacions que poden generar una certa sospita que no hi ha una consciència clara de la població sobre els riscos als quals estem exposats”, ha dit.
Malgrat això, ha insistit que la decisió sobre passar a la fase 1 de Barcelona i la seva àrea metropolitana no es basarà en “una situació que no sabem si pot ser generalitzada o no”.

El turisme

En relació a l’arribada de turistes aquest estiu, Simón ha dit que el sistema sanitari s’està preparant perquè “els riscos siguin els menors possibles” però que no hi ha risc “zero”. “El sistema que s’ha implementat en les últimes setmanes de control i capacitat de detecció era impensable. D’aquí al juliol s’implementaran més mesures”, ha afegit.

Simón també ha dit que el coneixement de la malaltia ha anat evolucionant i que alguns estudis apunten que els factors climàtics podrien tenir alguna incidència en la transmissió i evolució del virus. A més, ha dit que s’han detectat més casos asimptomàtics dels que esperaven inicialment, tot i que encara no tenen clar quin paper juguen en la transmissió de la malaltia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *