Ciutadans (Cs) es congratula de l’aprovació de la seva proposta per crear un pla de contingència per al petit comerç de les Illes Balears El diputat menorquí de Ciutadans, Jesús Méndez, afirma que "la declaració de l'estat d'alarma ha abocat al petit comerç i al comerç de proximitat a una situació de precarietat"

El diputat menorquí de Cs Balears, Jesús Méndez, s’ha mostrat satisfet després que sortís per unanimitat la seva proposta per crear un pla de contingència dirigit al petit comerç de les Illes. A més, la comissió d’economia ha acordat constituir una taula de negociació i mediació per al seguiment de la correcta aplicació d’aquestes mesures.

En aquest sentit, Méndez ha recordat que “la declaració de l’estat d’alarma, amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, ha abocat a el petit comerç i al comerç de proximitat a una situació de precarietat que amenaça de convertir-se en desesperada “.

Per això, el diputat menorquí ha assenyalat la necessitat que “el Govern impulsi la creació d’un pla de contingència i socors del petit comerç i del comerç de proximitat” perquè “serveixi de guia per a professionals i membres del sector”.

A més, el portaveu de Ciutadans a la comissió d’Economia ha apuntat que “el Govern ha de participar en una taula sectorial de negociació i mediació per al petit comerç” en què “es reuneixin i conciliïn els esforços i voluntats de les diferents parts afectades “tant” l’administració com els tècnics i experts en les diferents àrees “.

Finalment, Méndez ha denunciat que “les principals despeses fixes i estructurals referents a personal, impostos i taxes, lloguers o hipoteques s’han d’afrontar per part dels nostres comerciants sense comptar amb cap ingrés durant l’estricte confinament” i “de manera molt precària fins a arribar a la fase anomenada de ‘nova normalitat’ “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *