Simon creu que el risc de transmisió de la COVID-19 a la mar és mínim

Macarelleta-Ciutadella

Fernando Simón, director de el Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries, ha explicat en la seva compareixença que el risc de transmissió del coronavirus en aigües salades “és mínim” i no sé si el virus sobreviu en aigua salada”, ha manifestat Simó, que ha assegurat que, un cop que el virus arriba a la mar, la dissolució és “tan important” que el risc d’infecció “és mínim”.

No obstant, ha destacat que es tracta d’un “coneixement extra” que pot ajudar a saber com funciona el virus. “És una pregunta que pot ser interessant dilucidar. Pel que fa a el risc perquè pugui detectar-se en alguna zona al mar jo ho plantejaria com a mínim “, ha precisat.

Sobre les aigües residuals, ha subratllat que, des del punt de vista d’un risc de transmissió, “no cal valorar-lo amb certa importància”, encara que ha afegit que “sí que pot ser un indicador indirecte” de circulació de virus en zones on no hagi detectats casos.

“Sí que és veritat que en alguns casos on hi hagi sospita d’una possible transmissió no detectada podria ajudar”, ha dit Simón, al temps que ha destacat que “l’interessant” seria esperar a veure els primers resultats de diverses anàlisis que s’estan realitzant ” en diversos punts d’Espanya i a nivell global “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.