Actes 8 Març

Alemanya confirma l’entrada en recessió amb una caiguda del PIB del 2,2% el primer trimestre del 2020 La principal economia europea registra la contracció més important des de la crisi financera

ACN Brussel·les .- Alemanya ha confirmat la seva entrada en recessió després que l’economia hagi caigut un 2,2% el primer trimestre del 2020 respecte als tres mesos anteriors en què el PIB ja havia caigut un 0,1%. La segona caiguda consecutiva del PIB confirma així la recessió de la principal economia europea amb la contracció més important des de la crisi financera, quan el PIB va caure un 4,7%, i la segona caiguda més pronunciada des de la unificació alemanya. “La pandèmia de coronavirus ha afectat fortament l’economia alemanya”, apunta l’Oficina Federal d’Estadística, que assenyala que, malgrat els efectes del virus no es noten el gener i febrer, l’impacte de la pandèmia en el primer trimestre de l’any ja és “sever”.
Segons les dades de l’Oficina Federal d’Estadística, l’economia alemanya ha caigut un 1,9% en el primer trimestre de l’any respecte als tres primers mesos del 2019, després que registrés un creixement interanual del 0,2% entre l’octubre i el desembre del 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.