Actes 8 Març

El Ministeri de l’Interior destitueix Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil a Madrid Per “pèrdua de confiança”, segons fonts de l’entorn del ministre Marlaska

ACN Madrid .- El Ministeri de l’Interior ha destituït el coronel de la Guàrdia Civil que va comandar el desplegament policial de l’1-O, Diego Pérez de los Cobos, com a màxim responsable d’aquest cos a Madrid. Fonts del Ministeri de l’Interior apunten a la “pèrdua de confiança” del ministre i descarten que –com apunten algunes informacions- la decisió s’hagi pres arran del desplegament policial a l’entorn de la casa de Pablo Iglesias a Galapagar, que ha estat objecte d’’escraches’ en el marc de les protestes que demanen la dimissió del govern espanyol per la crisi del covid-19.
Pérez de los Cobos era màxim responsable de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid des d’abril del 2018, quan el govern del PP el va ascendir posant-lo al capdavant de la dotació de 4.800 agents. Abans havia estat coordinador del desplegament policial de l’1-O i va ser una de les peces clau que van permetre que el Tribunal Suprem condemnés els líders independentistes.

Fonts del Ministeri de l’Interior apunten que el cessament és fruit de la “pèrdua de confiança” del ministre Fernando Grande-Marlaska en la seva persona, i descarten que sigui fruit de la polèmica pel desplegament del cos a l’entorn de l’habitatge del vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, a Galapagar. La polèmica gravita a l’entorn de mesures de seguretat que alguns mitjans qualifiquen “d’excessives”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.