Les ajudes públiques a empreses d’Espanya representen el 4% de les aprovades per Brussel·les La Comissió Europea ha aprovat ja dos bilions d'euros en ajudes d'estat

La vicepresidenta de la Comissió Europea i eurcomissaria de la Competència, Margrethe Vestager.
ACN Brussel·les .- Les ajudes públiques a empreses d’Espanya representen el 4% de les aprovades per la Comissió Europea en el marc de la crisi per la covid-19. Segons ha explicat la vicepresidenta de la Comissió Europea Margrethe Vestager, l’executiu europeu ja ha donat llum verda a dos bilions d’euros en ajudes d’estat. Segons ha detallat, el 47% de les sol·licituds aprovades són d’Alemanya, seguida d’Itàlia, amb el 18%, i de França, amb el 16%. En quart lloc hi ha Espanya, amb “poc més d’un 4%”, seguida del Regne Unit. En total, Brussel·les ha donat llum verda a 175 sol·licituds dels estats des de mitjans de març, quan va aprovar el marc temporal per flexibilitzar la normativa per permetre als governs donar suport a les empreses en el marc de la pandèmia.
Segons ha explicat Vestager en una compareixença per videoconferència a la comissió d’Economia de l’Eurocambra, el pla per rellançar l’economia europea que es presentarà dimecres també preveu un “nou instrument” per garantir la solvència de les empreses i ajudar-les amb la recapitalització. “Estarà destinat als països que més ho necessitin”, ha apuntat.

“La recuperació econòmica només tindrà èxit si aconseguim tornar a un mercat no fragmentat”, ha advertit la vicepresidenta de la Comissió davant el risc que la flexibilització de les ajudes d’estat “fragmenti” l’eurozona per les diferents capacitats fiscals dels estats.

“La nostra prosperitat depèn del fet que puguem comerciar entre nosaltres”, ha advertit Vestager, que ha remarcat que el mercat intern és “el major contribuïdor al creixement, la prosperitat i la competitivitat” de la zona euro.

D’altra banda, Vestager ha insistit que cal una taxa digital a Europa. “Esperem que hi hagi un consens global, però és molt important que a Europa tinguem una proposta per construir aquest consens”, ha assenyalat la vicepresidenta de la Comissió, que ha remarcat que “les companyies que fan negoci a Europa han de pagar a Europa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.