Les agències de viatges lamenten el “retard” en obrir-se al turisme internacional Martí Sarrate diu que els turistes espanyols no compensaran la incertesa pròpia i la rapidesa d'altres destins

ACN Barcelona .- El president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), Martí Sarrate, creu que la decisió d’obrir les fronteres espanyoles al turisme internacional sense cap quarantena a partir de l’1 de juliol és “positiva” però “arriba tard”, ja que altres mercats europeus que són competència directa ja fa setmanes que intenten atraure els grans emissors de turisme com França, Alemanya o el Regne Unit. Segons Sarrate, la incertesa sobre els protocols de seguretat a les platges o la data no definida de reobertura d’atractius turístics com PortAventura o la Sagrada Família tampoc ajuden a atreure visitants estrangers. A més, els turistes espanyols no podran compensar les pèrdues.
En declaracions a l’ACN, Sarrate ha explicat que la reacció negativa de França a la quarantena espanyola actual pot perjudicar l’arribada de turistes d’aquest país i creu que les aerolínies tindran poc temps per reactivar l’oferta. Per això, creu que en comptes de l’actual quarantena s’havien de marcar uns protocols de seguretat sanitària acordats amb “confiança” entre tots els països amb nivells sanitaris similars.

Per a Sarrate, destins turístics com Croàcia, Grècia, Turquia, Egipte o el nord d’Europa s’han reactivat abans, i a l’estat espanyol encara hi ha dubtes sobre si obriran completament tots els hotels o si els guies podran treballar amb certa normalitat. Per això creu que s’hauria d’haver reaccionat abans i començar a preparar amb més temps la temporada d’estiu.

Sarrate recordat que el 2018 van visitar l’estat més de 84 milions de persones, i creu que aquest 2020 el sector perdrà un 70% de la facturació, comptant que ja es va perdre el 100% de la Setmana Santa, que el turisme de negocis ha quedat molt tocat i que el de vacances estiuenques segurament serà molt inferior a l’habitual. Les escapades a ciutats durant l’últim trimestre de l’any tampoc podran compensar el descens. Per a Sarrate cal intentar “salvar els mobles” aquest 2020 i intentar preparar el 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.