Calviño celebra la resposta “ambiciosa” de la Comissió Europea a la crisi de la covid-19 La ministra afirma que el pla recull moltes de les propostes del govern espanyol i va “en la bona direcció”

La ministra Nadia Calviño
ACN Barcelona .- La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha celebrat la resposta “ambiciosa” que la Comissió Europea ha anunciat per fer front a la crisi per la pandèmia del coronavirus, que preveu crear un fons de recuperació de 750.000 milions d’euros. El pla, que es començarà a negociar els propers dies, recull “moltes de les propostes” que ha fet el govern espanyol, i va “en la bona direcció” per fer front a una crisi “que no hi entén de fronteres”, ha afirmat Calviño. La ministra destaca, també, que “per primer cop” es planteja que el fons es financi a través de l’emissió de deute comunitari. Calviño també ha considerat “rellevant” la quantitat del fons, en consonància amb la “magnitud dels reptes”.
Un altre tret positiu de la proposta, a parer de Calviño, és que els diners es facin arribar als estats membres “majoritàriament” a través de transferències “i no només crèdits”, amb un repartiment per països “que respon a l’impacte econòmic i social” de la covid-19.

Calviño també ha destacat que la proposta de la Comissió Europea està “alineada amb el que Espanya ha impulsat des del principi”, és a dir, “una resposta europea finançada amb deute europeu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.