La Conselleria de Medi Ambient presenta els ajuts estatals per millorar la gestió de residus als municipis Els ajuntaments podran presentar els seus projectes fins dia 10 de juny

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, s’ha reunit aquest dijous amb representants dels diferents ajuntaments de les Illes Balears per presentar-los els ajuts que promou el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, emmarcades dins els Plans d’Impuls al Medi Ambient (PIMAs).

Aquestes ajudes tenen l’objectiu de promoure la implantació de projectes innovadors per part de les entitats locals en cinc eixos: recollida separada de bioresidus per al seu tractament biològic, foment del compostatge, recollida separada d’oli de cuina usat, projectes de biogàs i construcció d’instal·lacions de compostatge destinades al tractament de bioresidus.

Serà la Direcció General qui presenti les propostes davant el Ministeri, una vegada finalitzat el termini, el 10 de juny. Serà llavors quan es decideixi el finançament concret per a cada projecte. Aquesta línia específica d’ajudes – Implementació de la Política de Residus – ha de servir per avançar en l’aplicació del Pla Estatal Marc de Gestió de Residus (PEMAR).

A través d’aquests ajuts, doncs, els ens locals podran impulsar accions per afavorir la millora del medi ambient i de la integració de les polítiques de qualitat ambiental, juntament amb les de la lluita contra el canvi climàtic. A més, ha indicat Sansó, «facilitarà que els municipis compleixin amb els objectius que es marquen des de la Unió Europea i en la Llei balear de residus i sòls contaminats», com assolir el 50% del reciclatge dels residus municipals o augmentar el reciclatge de la fracció orgànica perquè el total que arribi al rebuig no superi el 35%.

Els municipis que vulguin presentar els seus projectes a aquesta convocatòria hauran de presentar el formulari corresponent i la còpia digital del projecte a la Direcció General de Residus i Educació Ambiental a través del correu electrònic residus@caib.es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.