Civisme, respecte i racionalitat per Cincogema

Aquest cap de setmana Ciutadella celebra Cincogema. El cristianisme celebra el quinquagèsim dia del temps de Pasqua (“Pentecostes” en grec) i simbolitza el final, el coronament d’aquest temps litúrgic. Enguany a n’aquest “alliberament” o colofó del temps Pasqual hi hem d’afegir la possible entrada a la Fase 3 de la desescalada. Si a la Fase 2 ja hem apreciat un relaxament de les mesures preventives de seguretat sanitària, què no pot passar a la Fase 3?… I coincidint amb els dies d’esbarjo i oci de Cincogema?…per açò mateix, des de la més absoluta responsabilitat i com a membres d’una comunitat ferida per una greu crisi sanitària i econòmica, hem de demanar seny, molt de seny.

El jovent te dret a lleure i a divertiment, clar què si! Però en la situació actual hem d’extremar les mesures sanitàries pertinents. Cada passa mal donada pot comportar moltes passes enrere. I aquí és on hi entram els adults, primer de tot fent veure als nostres joves la importància del moment què esteim vivint i la necessitat de fer bonda. I després, donant exemple amb el nostre comportament de civisme, respecte i racionalitat. El seny i la rauxa (com diuen a Catalunya) s’han de donar la mà, molt especialment aquest cap de setmana.

Cincogema també marca el preludi de les nostres estimades festes de Sant Joan que, enguany, viurem d’una manera diferent. Què sigui, Cincogema, idò, temps i motiu d’alegria i divertiment – que ja ens ho mereixem – però sense perdre de vista en quin moment històric ens trobam. Els ciutadellencs tenim, una vegada més, una bona oportunitat per demostrar que sabem estar allà on pertoca i que som, malgrat les circumstàncies, un gran poble.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *