9 alumnes de Menorca arriben a la final del concurs literari Ficcions

Un total de 127 alumnes de 9 centres educatius de l’illa han participat a AMIC-Ficcions La dotzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 6 relats de 9 joves de Menorca, d’entre els 127 alumnes de 9 centres educatius que s’han presentat en aquest territori. En total, s’han seleccionat 172 grups finalistes: 109 de Catalunya i Catalunya Nord (155 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes), 5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1). Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant el mes de juny, però encara falta determinar el format d’aquests actes. A partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus i el pla estatal de transició cap a la normalitat, l’organització d’AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis. Enguany, el premi per a la millor història serà un  iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials, per a les millors històries de cada territori, rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per últim, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o berenars inclosos.

 

Llistat de finalistes de Menorca (9 finalistes / 6 grups)

  • Grup Mauro, del Col·legi Concertat Sant Josep de Maó.
  • Grup Ana Mari Egea , del Col·legi N.S de la Consolació de Ciutadella.
  • Grup Aina Riudavets, del CC Sant Francesc d’Assís de Ferreries.
  • Grup Eladio, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella.
  • Grup LITE, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella.
  • Grup ele889, dels Salesians Ciutadella – Calós de Ciutadella.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *