Clos Pepín 2016, vino de pueblo Garnatxa, Garnatxa Tintorera, Portuguesa (Trosseau), Mencía i Palomino, de viticultura tradicional, orgànica i sostenible

 

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam el “Clos Pepín 2016, vino de pueblo” de la bodega Casa Aurora i elaborat per Germán Blanco sota el segell de Lively Wines. Amb un cupatge de Garnatxa, Garnatxa Tintorera, Portuguesa (Trosseau), Mencía i Palomino, de viticultura tradicional, orgànica i sostenible. Vi artesanal i viu de la comarca alta del Bierzo amb una criança d’11 mesos dels quals 5 en ous Flextank, ànfores i altres sis mesos en botes franceses de 500 litres.

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Vermell rubí de capa mitjà a baixa.
  • Nas: Aromes a fruites vermelles madures amb notes florals, marina i lactis. Volàtil.
  • Boca:  Llarg, elèctric, saborós, bona acidesa, taní secant amb records a espècies dolces. Rústic.

 

MARIDATGE

Estam davant un vi respectuós amb el medi natural, sostenible del que sols s’han fet 3.000 bòtils. Pel seu cupatge varietal on destaquen les garnatxes negra i la tintorera, a més del raïm per excel·lència del Bierzo, el Mencia. Aquest vi és ideal per acompanyar taules d’embotits ibèrics com el xoriç fumat, el llom curat i els pernils de Guijuelo.

Embotits lleonesos com un “botillo” del Bierzo, canya de llom, lacón, morcilla, llonganissa de senglar o de cérvol i la cecina, a més dels formatges curats d’ovella xurra.

Marida a la perfecció amb les carns al forn com una cuixa de bé, un cabrit, llom amb pomes o una porcella.

També per acompanyar carns vermelles a la graella o bé carns de porc torrades com la ploma o el secret ibèric.

Vi rústic per als plats de caça i triperia. Des d’uns callos amb ciurons a una llengua amb fesols, passat per uns ronyons amb salsa o a la planxa o també per acompanyar una freixura de porc o de be o un frit a la mallorquina.

Cuina gallega que va des del lacón amb grelos, passant pel pop a la brasa, orelles de porc amb oli d’oliva, pebre bord i sal; raxo, o formatges de tetilla, Arzúa o Sant Simón d’Acosta.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *