Actes 8 Març

Com ha viscut el confinament l’escriptora Carolina Torres? Per Itziar Lecea

Carolina Torres Fernández és biòloga, professora de pilates, escriptora, creadora del mètode Flowing Healt (fluir en el teu estat de salut) i col·laboradora habitual a les pàgines d’El Iris, hi ha viscut el confinament, si cap, d’una manera diferent que la resta dels seus veïns. L’experiència de superar moments molt complicats fa que visqui aquest temps a casa d’una manera més pausada. Les vivències serveixen ara a altres persones per donar esperança i millorar la seva salut.

· Ens pot explicar què està fent des de casa amb pacients que tenen problemes respiratoris?

· Estic impartint unes classes online d’autoconeixement a través del moviment, per promoure l’auto-cura i el benestar a persones amb problemes cardiorespiratoris.

· Com va sorgir aquesta iniciativa?

· De la preocupació pels professionals sanitaris. I també per les persones que han viscut el confinament amb sensacions de por i malestar.

· Quins exercicis/mètode ha emprat en aquestes sessions?

· Són classes pràctiques de la filosofia de vida Flowing Health descrita en el meu llibre “Cómo vivir una enfermedad incurable”.

És un moviment ètic controlat per la ment i coordinat amb la respiració que ajuda a recuperar la salut integral de la persona i fomenta l’art de viure. Té una base molt biomecànica però també inclou visualització i meditacions actives a través de l’anatomia i fisiologia del propi cos.

· Com s’ha viscut o es viu el confinament per part d’una persona d’alt risc?

· Extremant la seguretat i seguint totes les recomanacions mèdiques. Estar tranquil i cuidar-se a casa, sense sortir i amb un rentat freqüent de mans i superfícies. I per altra banda, realitzant totes aquelles activitats que et connecten d’una manera profunda i càlida amb tu mateix, generant confiança i calidesa des de la humilitat.

· Quines eines empra per poder superar el dia a dia?

Viure amb molta consciència i plaer cada activitat quotidiana, des de l’amor. I durant aquest confinament amb la meditació de llum descrita en el meu llibre. Simplement sent feliç perquè estic viva. I sempre, amb projectes i il·lusions.

· Com creu que hem d’enfocar el confinament, independentment del nostre estat de salut?

· Des de la no exigència. Pens que cadascú ho ha portat com ha pogut.

I al mateix temps és i ha estat una gran oportunitat per invertir en autoconeixement i maduresa personal. Eines claus per generar una base sòlida i conviure èticament amb el planeta. Fluir amb la natura és essencial, respectar-la és respectar-nos, i agrair cada dia de vida amb tot el que tenim i podem aprendre.

· Troba que en sortirem reforçats d’aquesta situació?

Crec que aquesta situació és una oportunitat per decidir com volem viure. Esper que amb més qualitat humana i equilibri amb l’entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.