El producte local i el paper del sector primari protagonitzen els concursos de promoció agroalimentària per a l’alumnat de primària En total s’entreguen 10 premis als millors dibuixos i dos al logotip guanyador, que farà servir la conselleria

El producte local i el paper de la pagesia, la ramaderia i la pesca de les Balears són els temes protagonistes del concurs de dibuixos i logotips que s’ha fet entre l’alumnat de 3r a 6è de primària. S’han presentat 120 logotips i 30 dibuixos. En total s’han entregat 10 premis als millors dibuixos i dos al logotip guanyador, que la conselleria farà servir en les publicacions i accions que desenvolupi en relació al ‘Programa Escolar’.

El jurat, format per representants de la conselleria i de la FAPA, es va reunir el passat 26 de maig, i ha triat els dibuixos i el logotip guanyador per la promoció agroalimentària que fan dels productes que es conreen i es pesquen a les Balears. Així, per exemple, són habituals en aquestes obres les taronges, el raïm, les carabasses, les fraules, el pastanagó, les vaques, la llet, els escamarlans, les gambes i els pops, entre d’altres. A la vegada, també mostren la feina dels pagesos, així com la dels pescadors i de la Llotja de Palma. Els premiats són infants de totes les illes. El concurs ha estat organitzat per la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i per SEMILLA.

Logotip

L’alumne guanyador és Gabriel Vibrys, de cinquè de primària, del col·legi Sant Alfons Maria Ligorio, de Palma. El logotip té representades les fruites, verdures i la llet que conformen el ‘Programa Escolar’. Aquest concurs establia dos premis. L’alumne rebrà una tauleta i una senalla de productes frescs i de proximitat; i l’escola, un hivernacle, un hort vertical, una taula de cultiu, o altres elements del mateix valor que l’escola pugui necessitar.

Dibuixos

Aquest concurs establia tres premis per cada unitat didàctica que s’ha explicat al llarg del curs. En la de ‘Varietats Locals’, el primer premi és per a Miquel Llorenç Riera; el segon, per a Yaiza Aimar; i el tercer, per a Nerea Ortiz. Tots tres són alumnes de 3r de primària del CEIP Sa Bodega d’Eivissa. En la ‘De la mar a la taula’, el primer premi és per a Lucin Kalaichan ; el segon, per a Umai Gibernau; i el tercer, per a Josep Reurer. En aquest cas són alumnes de 4t de primària del CEIP Pere Rosselló d’Alaró i del CEIP Maria Lluïsa Serra, de Maó. En la unitat didàctica de ‘Conèixer els productors’ (la visita a una explotació agrària o la Llotja de Palma), el primer premi és per a Aina Moreno; el segon, per a Sara Gómez; i el tercer, per a Bruno García. Els tres alumnes són de 5è de primària del CEIP Pere Rosselló i Oliver d’Alaró. Finalment, en la unitat de ‘Sector Primari de les Illes Balears’, el primer premi és per a Andrea Cervant, del Col·legi Fra Joan Ballester de Campos. El segon i el tercer lloc han quedat deserts perquè no s’han presentat més propostes.

Per aquest concurs s’establien tres premis per unitat didàctica. El 1r premi és un ordinador portàtil i una panera de productes frescs de les illes; el 2n premi, una tauleta i una panera de productes frescs de les illes; i el 3r, una tauleta de butxaca i una panera de productes de les illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.