La conselleria d’Afers Socials i l’Ajuntament de Sant Lluís signen el protocol per a l’ampliació de la residència del municipi Hi haurà 20 places noves, 15 d’elles per a persones amb Dependència

 

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la batlessa de Sant lluís, Carol Marquès, han signat avui dematí de manera telemàtica el conveni d’ampliació de la residència del municipi. Això suposarà que Sant lluís comptarà amb 20 noves places, 15 de les quals seran per a persones dependents que s’incorporaran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

L’actual Residència i Centre de Dia per a Gent Gran de Sant Lluís, ubicada al  carrer Pere Tudurí, 73, consta d’una planta baixa, planta primera i semisoterrani. Aquest edifici  disposa d’una segona planta, actualment en desús, amb una superfície de 629,74 m², que serà la que s’habilitarà per ampliar la Residència.

El pressupost màxim és de 834.000 euros. Cada administració aportarà, segons l’acord signat, 417.000 euros, corresponent al 50% del costos derivats del conveni. L’aportació de cada administració a cadascuna de les anualitats serà la següent:

2020: 100.000,00€

2021: 200.000,00€

2022: 117.000,00€

La consellera ha assegurat que «és un conveni que tots teníem moltes ganes de signar, hi havia la voluntat política de fer-ho, els pressuposts estaven assignats, però diversos problemes administratius no ens ho han permès fins ara».

«És un conveni de màxima col·laboració entre les dues administracions: el finançament està al 50%, el projecte arquitectònic el fa l’Ajuntament i l’execució el Govern de les Illes Balears a través del consoci sociosanitari», ha detallat Santiago.

La batlessa ha explicat que quan es va fer la Residència ja es va plantejar una futura ampliació «que en aquell moment va ser molt controvertida, però la realitat ens ha demostrat que era absolutament necessària i encertada la decisió». Marquès ha afegit: «No han passat ni deu anys des de l’inici de l’explotació i fa temps que necessitam aquestes places. Ara amb aquestes 20 noves places es donarà resposta a la necessitat del municipi».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.