Medi Ambient i Palma Aquàrium alliberen tres tortugues al Parc Natural des Trenc Els exemplars han patit pneumònia i després de tres mesos ja poden tornar a la mar

Personal del Servei de Protecció d’Espècies i de Palma Aquàrium ha alliberat, aquest dilluns, tres exemplars de tortuga caretta caretta al Parc Natural des Trenc. Els tres exemplars han passat un procés de recuperació després de ser trobades a la mar amb diferents patologies. És la segona vegada que es Trenc acull una amollada de tortugues marines d’ençà de la seva declaració com a Parc Natural.

El primer exemplar, batejat com Pitiusa, va ser trobat emmallat en plàstics per un Agent de Medi Ambient al sud del Cap de Barbaria, a Formentera. Un cop recollida pel personal del Consorci per a la Recuperació de Fauna Silvestre de les Illes Balars (COFIB) es traslladà a la clínica veterinària EIVIVET, a Eivissa, i posteriorment al Palma Aquàrium on s’ha recuperat. La tortuga presentava una obstrucció parcial a l’aparell digestiu provocada per un plàstic i també se li va diagnosticar pneumònia.

El segon exemplar ha estat batejat com a Chispa i va ser localitzat per un pescador a Cala Rajada, a Mallorca. El personal del Palma Aquàrium la traslladà al centre de recuperació. Va estar afectada per pneumònia.

La tercera tortuga, Urgell, va ser trobada per un Agent de Medi Ambient a l’illot des Vedrà, a Eivissa, amb mostres evidents de patir dificultats per a submergir-se. Se li diagnosticà pneumònia, en aquest cas greu, i deshidratació.

Les tres tortugues alliberades pertanyen a l’espècie Caretta caretta, coneguda popularment com a tortuga babaua, la més abundant a la mar Mediterrània.

Des del Servei de Protecció d’Espècies de la conselleria de Medi Ambient i Territori i el Palma Aquàrium recorden que en cas de trobar una tortuga en mal estat, s’ha de telefonar a l’112.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.