El govern espanyol i Cs pacten el ‘sí’ a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma i Sánchez es garanteix l’aprovació El PNB veu “confús” l’acord del govern espanyol amb Cs i vol aclariments per si és “contradictori” amb el seu pacte

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la de Cs, Inés Arrimadas, reunits al Congrés dels Diputats el passat desembre
ACN Madrid .- El govern espanyol i Cs han pactat el ‘sí’ a la votació de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma fins al 21 de juny, segons fonts de la Moncloa i de Cs. La formació liderada per Inés Arrimadas tornarà a donar suport a la mesura aquest dimecres i, d’aquesta manera, juntament amb el ‘sí’ del PNB i l’abstenció d’ERC, l’executiu de Pedro Sánchez es garanteix l’aprovació. A canvi, el govern espanyol es compromet a incloure al decret mesures “idèntiques” per a tot Espanya a la “recta final” del confinament “sense perjudici de la progressió sanitària de cada territori” i a presentar abans del 15 de juny una regulació de la sortida de l’estat d’alarma per als territoris que l’assoleixin. Caldrà veure com afecta això a l’acord amb els republicans.
El govern espanyol va pactar amb ERC la cessió de la gestió de la desescalada a les CCAA quan els territoris passin a la fase 3. L’acord amb Cs també inclou que l’executiu analitzarà les reformes legals per establir un mecanisme alternatiu a l’estat d’alarma per “protegir-se davant d’eventuals rebrots”.

Cs també ha acordat que Sánchez aprovi un pla de reactivació del turisme abans del 15 de juny que comptarà amb una línia d’avals de l’ICO de 2.500 MEUR per garantir la liquiditat del sector i 151 milions d’euros d’inversió en la transformació i digitalització.

El govern espanyol també es compromet a comptar amb totes les CCAA en el Consell Interterritorial de Salut per analitzar el marc jurídic per garantir una sortida ordenada de l’estat d’alarma.

El PNB sol·licitarà aclariments a Sànchez
El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha dit que l’acord del govern espanyol amb Cs per aconseguir el ‘sí’ de la formació d’Inés Arrimadas a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma és “confús”. “Sol·licitarem algun aclariment al govern no vagi a ser que l’acord que han fet amb Cs sigui contradictori al que han signat amb nosaltres i amb ERC”, ha afirmat Ortuzar aquest dimarts al matí en una entrevista a ‘Telecinco’. Segons el líder dels nacionalistes bascos, el text de l’acord amb Cs sembla que implica “tornar a la situació prèvia de comandament únic” i aquests “no són els termes” que han pactat ells.
Tant el PNB com ERC van demanar la cessió de la gestió de la desescalada a les CCAA mentre que l’acord amb Cs parla de mesures “idèntiques” per a tot Espanya a la “recta final” del confinament “sense perjudici de la progressió sanitària de cada territori”.
Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca