El PP, Cs i VOX exigeixen la “dimissió immediata” de Marlaska "No pot continuar ni un minut més" al capdavant d'Interior: "Ha mentit als espanyols"

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska
ACN Madrid .- El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha afirmat que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, “ha de dimitir de forma immediata”. “Va mentir en seu parlamentària i en roda de premsa”, diu García Egea en una piulada a Twitter després de conèixer la publicació del document que revela que el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos es va justificar pel fet de “no informar del desenvolupament d’investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement”. Grande-Marlaska va dir que el cessament va ser per pèrdua de confiança i un procés de reestructuració de la cúpula de la Benemèrita. El ministre va negar ingerències en la investigació judicial del 8-M.
Fonts del Ministeri de l’Interior han argumentat aquest dimarts que el cessament va ser per “una pèrdua de confiança” derivada, “entre d’altres, perquè es va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, als sols efectes de coneixement, no del contingut de les mateixes”.
Ciutadans
El portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la informació revelada pel diari digital ‘El Confidencial’ sobre els motius del cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. “Aquesta informació prova que Marlaska ha mentit als espanyols i efectivament el coronel Pérez de los Cobos va ser cessat per negar-se a incomplir una ordre il·legal. És inadmissible”, ha dit en una piulada a Twitter. Bal ha afirmat que Marlaska “no pot continuar ni un minut més” al capdavant d’Interior.
El document publicat aquest dimarts revela que el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos es va justificar pel fet de “no informar del desenvolupament d’investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement”.

Grande-Marlaska va dir que el cessament va ser per pèrdua de confiança i un procés de reestructuració de la cúpula de la Benemèrita. El ministre va negar ingerències en la investigació judicial del 8-M.

Fonts del Ministeri de l’Interior han argumentat aquest dimarts que el cessament va ser per “una pèrdua de confiança” derivada, “entre d’altres, perquè es va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, als sols efectes de coneixement, no del contingut de les mateixes”.

Vox
El portaveu de Vox al Congrés, Ivan Espinosa de los Monteros, ha assegurat en una piulada que si el document reservat que publica El Confidencial, és “real” és “gravíssim”. “Ha de dimitir immediatament”, afirma en referència al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. El líder de la formació, Santiago Abascal, va un pas enllà i en un tuit on comparteix la notícia del rotatiu qualifica el govern espanyol de “delinqüents”. El document revela que el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos es va fer per “no informar del desenvolupament d’investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement”.
Grande-Marlaska va dir que el cessament va ser per pèrdua de confiança i un procés de reestructuració de la cúpula de la Benemèrita. El ministre també va negar ingerències en la investigació judicial del 8-M i va dir que ni ell ni ningú havia demanat el document.

Després de fer-se públic el document, fonts d’Interior han argumentat que la destitució es va fer per “pèrdua de confiança” derivada, “entre d’altres, perquè es va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, als sols efectes de coneixement, no del contingut de les mateixes”.

Vox ja va anunciar una querella contra la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, i el secretari d’Estat de Seguretat per aquest afer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *