La Moncloa defensa que els acords amb els diferents partits no són contradictoris sinó “perfectament compatibles” El govern espanyol assenyala que el decret d'estat d'alarma és d'aplicació comuna a tot Espanya

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero,

La Moncloa defensa que els acords amb els diferents partits per aprovar la prorroga de l’estat d’alarma són “perfectament compatibles” entre si. Fonts del govern espanyol han assenyalat a l’ACN que no hi ha cap contradicció i que les formacions polítiques saben que el reial decret d’estat d’alarma és d’aplicació comuna a tot Espanya. Aquest dimarts, l’executiu de Pedro Sánchez i Cs han arribat a un acord que inclou que les mesures seran “idèntiques” per a tot l’estat espanyol en la recta final del confinament “sense perjudici de la progressió sanitària de cada territori”. En canvi, la Moncloa ha pactat amb ERC i el PNB el retorn de competències a les comunitats autònomes a partir de la fase 3 del desconfinament.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit que l’acord signat amb Cs per a la pròrroga de l’estat d’alarma és perfectament “compatible” amb els que el seu executiu va signar aquest cap de setmana amb ERC i el PNB.Segons Montero, el govern espanyol no juga a fer “caramboles” sinó que aspira a assolir els màxims suports parlamentaris al llarg de la legislatura.

Montero ha fet una crida al PP perquè contribueixi a “protegir la salut” votant a favor de l’estat d’alarma, i li ha demanat que “reflexioni si el seu vot s’està ajustant a aquesta premissa o si prefereix evidenciar davant el conjunt de la societat que té un altre objectiu”. “Confiem que estigui a l’alçada”, ha dit.

Segons la portaveu, a la votació de dimecres de l’estat d’alarma “no es discuteix un projecte polític ni un suport al govern”, sinó que els ciutadans “puguin acabar aquest procés de confinament amb l’única eina eficaç que hem tingut en la lluita contra el virus”.

Per contra, Montero ha afirmat que ara per ara “desconeix” el sentit del vot de Bildu, amb qui va acordar l’última pròrroga de l’estat d’alarma, fet que va desencadenar una nova polèmica pel seu compromís de derogar la reforma laboral. Amb Bildu, ha dit, “no hi ha hagut cap negociació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *