L’Organització Mundial contra la Tortura demana anul·lar les condemnes “desproporcionades” de Cuixart i Sànchez L'entitat demana "reformular" el delicte de sedició del codi penal espanyol

ACN Barcelona .- El secretari general de l’Organització Mundial contra la Tortura (OMCT), Gerald Staberock, ha reclamat a l’Estat l’anul·lació de les condemnes del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el líder de la Crida, Jordi Sànchez, per ser “desproporcionades”, que se suspengui l’execució de les sentències fins que el Tribunal Constitucional (TC) resolgui l’apel·lació i la reformulació del delicte de sedició. En una carta dirigida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez; la presidenta del Congrés, la fiscal general de l’Estat, el president del TC i l’advocada de l’Estat, Staberock els ha convidat a complir amb les obligacions internacionals de respectar la llibertat d’expressió i reunió recollits en tractats internacionals avalats per Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *